održiva arhihektura eko kuća u pustinji
Aktuelno

“Održiva arhitektura-energetska efikasnost”

1 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

U Beogradu će od 6. do 8. oktobra biti održan 6. međunarodni kongres “Održiva arhitektura-energetska efikasnost”. Najavili su organizatori – Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu “Eko kuća”, prenosi Beta.

U fokusu skupa biće održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije. Kao i odgovarajućeg materijala, savremene tehnologije i sistema građenja.

Biće predavanja svetskih arhitekata, radionica za arhitekte, studente, doktorante i stručnjake.Kao i izložbe projekata s međunarodnog arhitektonskog konkursa “Mikro eko kuća 2023” – za arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina.

Pored Srbije, na kongresu će biti i predavači iz Engleske, Danske, Hrvatske, Grčke, Austrije, Republike Srpske, Perua, Portugalije i Italije.

Na pratećoj izložbi biće predstavljene nove tehnologije, proizvodi i materijali koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Umetnički fotografi Rade Kovač i Ljubiša Tešić održaće 7. i 8. oktobra radionice umetničke arhitektonske fotografije enterijera, eksterijera i portreta.

Kongres se organizuje u saradnji sa arhitektonskim fakultetima univerziteta u Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Banjaluci, a sufinansiraju ga Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Rok za prijave za učešće na kongresu je 1. septembar, a dodatne informacije su na www.congress-saee.com.

izvor:srda.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %