O nama

Dobrodošli na naš portal posvećen EkoFeminizmu – pokretu koji združuje borbu za ljudska prava, zaštitu životne sredine i postizanje rodne ravnopravnosti. Naša stranica je posvećena osnaživanju svih manjina i promovisanju održivog razvoja, fokusirajući se na ulogu žena i njihovu ključnu ulogu u stvaranju pozitivnih promena u društvu.

Naš cilj je da podignemo svest o ekološkim izazovima i društvenim nepravdama koje se suočavaju naš svet danas. Kroz članke, vesti, analize i intervjue, nudimo vam informacije i perspektive koje će vam pomoći da bolje razumete kompleksnost ovih problema i pridružite se aktivizmu.

Saznajte više o našim ključnim temama:

Ljudska prava: Informišite se o aktuelnim pitanjima ljudskih prava širom sveta i saznajte kako možete pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija.

Životna sredina: Upoznajte se sa hitnim pitanjima zaštite životne sredine, klimatskim promenama i održivim rešenjima koja su neophodna za očuvanje našeg planeta.

Rodna ravnopravnost: Istaknuta tema našeg portala je ostvarivanje rodne ravnopravnosti. Saznajte o naporima za promenu stereotipa, eliminisanje rodno zasnovanog nasilja i stvaranju pravičnijeg društva.

Pridružite nam se u našoj misiji da stvorimo bolji i pravedniji svet za sve. Pročitajte naše najnovije članke, pridružite se diskusijama i inspirišite se da preduzmete akciju.

Kroz naš portal, zajedno možemo ostvariti stvarne promene.

Svi sadržaji na sajtu “Ecofeminizam” slobodni su za preuzimanje, uz obavezno navođenje izvora.

Udruženje građana „Malin“ iz Subotice osnovano je 2016.godine.

U APR ecofeminizam.com je registrovan preko UG „Malin“.

Cilj nam je promocija i edukacija na temu : ljudskih prava, zaštite životne sredine, rodne ravnopravnosti…..

Opšti cilj nam je da obezbedimo blagovremeno i kvalitetno informisanje svih građanki i građana Subotice,  Srbije, ali i regiona.

Dokumenti:

Kodeks novinara Srbije

Zakon o javnom informisanju I medijima

Zakon o oglašavanju

Zakon o radiodifuziji

Zakon o udruženjima

Zakon o slobodnom pristupu imformacijama od javnog značaja

Zakon o autorkim i srodnim pravima

O nama u drugim medijima:

Autorka sajta predsednica UG „Malin“ je  Sandra Iršević (1973) je master-komunikološkinja i doktorkatkinja Digitalne produkcije.

https://www.subotica.com/vesti/u-bunjevackoj-matici-prikazan-film-slamarke-izrada-umetnosti-od-slame-veza-izmedju-nasledja-kreativnosti-i-odrzivosti-id47128.html

http://pancevo.mojkraj.rs/vesti/drustvo/item/1358-sandra-irsevic-dobitnica-nahttp://pancevo.mojkraj.rs/vesti/drustvo/item/1358-sandra-irsevic-dobitnica-nagrade-za-tolerancijugrade-za-toleranciju