Uručena priznanja za 100 uspešnih poslovnih žena.
“Žensko preduzetništvo kroz nove tehnologije“

Priznanja za 100 poslovnih žena

0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Pošta Srbije proglasila je pobednice konkursa „100 uspešnih poslovnih žena” iz ruralnih i negradskih sredina. Reč je o pobednicama drugog nacionalnog nagradnog konkursa.

Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, bilo je reči o unapređenju položaja žena, majki i preduzetnica. Zatim, izmenama zakona, institucionalnoj podršci i državnoj finansijskoj pomoći. Kao i o aktivnostima po pitanjima rodne ravnopravnosti, podršci ženskom preduzetništvu i rezultatima konkursa. O ovom temama govorili su: Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju. Zatim, Tatjana Prijić, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije. Prisutnima se obratila i Dragana Janjić, suvlasnica i direktorka „Vinarije Aleksić” iz Vranja. 

PKS daje podršku poslovnim ženama

Branislava Simanić, ukazala je na veliku podršku PKS jačanju ženskog preduzetništva kroz mnogobrojne aktivnosti. Kao i projekte Sekcije za žensko preduzetništvo počev od edukacija i savetovanja do konkretne podrške u prevazilaženju početničkih izazova i unapređenju poslovanja. 

„Sa velikim uspehom zatvaramo drugi veliki nacionalni konkurs podrške ženama preduzetnicama koji je ponovo zabeležio veliko interesovanje. To govori o značaju naše inicijative i neophodnosti stalne i još snažnije udružene podrške ženskom preduzetništvu. Kao ekonomskom osnaživanju i afirmaciji žena u biznisu. Pored besplatnog oglašavanja, pobednicama ćemo omogućiti specijalne najpovoljnije uslove na tržištu ukoliko se odluče za poslovnu saradnju sa Poštom„, Zoran Đorđević i dodao:

Posebno je važno da utičemo na stvaranje boljih prilika i većih šansi za žene. Onih koje vode sopstveni posao u manjim sredinama. Ove godine našu podršku dobile preduzetnice iz ruralnih i negradskih područja. Time će njihovi biznisi postati vidljiviji i konkurentniji na nacionalnom tržištu roba i usluga. Ponosni smo što time doprinosimo i višem zajedničkom cilju. Kao i ravnomernom privrednom i regionalnom razvoju i unapređenju male privrede i društva u celini”, rekao je Zoran Đorđević.

Kisić: 100 poslovnih žena je mahom iz ruralnih sredina

Ministarka Kisić pozdravila je akciju i istakla zadovoljstvo što su nagrađene uspešne poslovne žene iz gotovo svih manjih mesta širom Srbije. Pozvala je na zajednički dalji rad na osnaživanju žena. Pored unapređenja zakonodavnog okvira, istakla je da je Ministarstvo za brigu o porodici u saradnji sa Privrednom komorom pokrenulo akciju Prijatelj porodice. Sa ciljem da podstakne kompanije da urade što više na usklađivanju rada i roditeljstva. S tim, da društveno najodgovornije kompanije očekuju vredne nagrade.

Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, o unapređenju položaja žena, majki i preduzetnica.
Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, o unapređenju položaja žena, majki i preduzetnica.

Pošta Srbije obezbediće nacionalnu vidljivost za 100 pobednica konkursa u vidu besplatnog oglasnog prostora u više od 1.500 pošta širom Srbije. Pored predstavljanja u onlajn i štampanoj publikaciji dostupnoj bez naknade korisnicima poštanskih usluga u poslovnicama svih pošta u zemlji, pobednice i njihovo poslovanje biće predstavljeni na monitorima u poštama, na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku, Linkedinu i Youtube kanalu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %