Propilen u cisteni sa vagonima.
Aktuelno

Propilen nije iscurio iz cisterne

1 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Propilen nije zagadio okolinu. Nedaleko od glavne Željezničke stanice u Subotici došlo je do iskliznuća  tri vagona cisterne sa propilenom iz koloseka. Zbog toga je jedno vreme bio i obustavljen tri železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica.  Nema curenja propilena i nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, a uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija, saopštile su „Infrastrukture železnice Srbije“.

Došlo je do iskliznuća dve cisterne sa po jednim obrtnim postoljem. Jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe i drugi nadležni.

Prevoznik cisterni je privatni operater „Kombinovani prevoz“.

Propilen, amonijak: cisterne skliznu sa koloseka

Nedavno je došlo do curenja amonijaka u Pirotu.

Da podsetimo, amonijak koji je bio u cisternama koje su skliznule sa pruge je uklonjen. Odnosno, uklonjena je i poslednja, od ukupno četiri cisterne sa amonijakom koje su skliznule sa pruge u Pirotu. Ovo je potvrdio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

“Podignuta je i sklonjena i četvrta, poslednja, cisterna sa amonijakom. Sledi sređivanje pruge, saniranje oštećenja, kako bi se u što kraćem roku međunarodna pruga osposobila sa saobraćaj. Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta, stvorili su se uslovi da se sutra, kada će zasedati Štab za vanredne situacije Grada Pirota, ukine vanredna situacija“, kazao je za Tanjug, a prenosi B92 Vladan Vasić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %