Pruga gde su cisterne sa amonijakom,
Ekologija

Amonijak koji je bio u cisternama uklonjen

2 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Amonijak koji je bio u cisternama koje su skliznule sa pruge je uklonjen. Odnosno, uklonjena je i poslednja, od ukupno četiri cisterne sa amonijakom koje su skliznule sa pruge u Pirotu. Ovo je potvrdio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

“Podignuta je i sklonjena i četvrta, poslednja, cisterna sa amonijakom. Sledi sređivanje pruge, saniranje oštećenja, kako bi se u što kraćem roku međunarodna pruga osposobila sa saobraćaj. Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta, stvorili su se uslovi da se sutra, kada će zasedati Štab za vanredne situacije Grada Pirota, ukine vanredna situacija“, kazao je za Tanjug, a prenosi B92 Vladan Vasić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

Vanredna situacija u Pirotu uvedena je 25. decembra prošle godine. Tada je zbog dotrajalosti pruge došlo do iskliznuća dela vagona kompozicije koja je prevozila cisterne sa amonijakom.

Tada je došlo do curenja amonijaka iz jedne od cisterni, a na obližnjem auto-putu, kada su se iznenada u oblaku sa isparenjima amonijaka našli brojni automobili. Lakše je povređeno 50 osoba, dok su dve osobe, preminule.

Kurir.rs/B92

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %