Aktuelno

Propilen u cisternama nije izazvao katastrofu

1 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Propilen u cisternama nije iscurio. U noći između ponedeljka i utorka,nedaleko od glavne Željezničke stanice u Subotici došlo je do iskliznuća dve cisterne sa po jednim obrtnim postoljem. Kao i jedne cisterna sa dva obrtna postolja. Prevoznik cisterni je privatni operater „Kombinovani prevoz“ i prevozili su propilen. Na svu sreću nije došlo do curenja.

Tako da životi građana, imovina i životna sredina ni u jednom momentu nisu bili ugroženi.Kompozicija teretnog voza  je bila sastavljena od 23 vagona cisterni. Do iskliznuća vagona je došlo na izlazu iz Železničke stanice Subotica, u pravcu Novog Sada.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić ovim povodom je rekao da se accident dogodio u 1,30 iza ponoći da su sve nadležne službe odmah izašle na teren.

“Kompozicija se sastojala od 23 cisterne od kojih su tri iskočile iz šina. Odnosno jedna cisterna se nagnula pod uglom od 45 stepeni. Sadržaj u cisternama je propilen vrlo zapaljiva materija.Ni u jednom momentu zdravlje građana nije dovedeno u pitanje. Nema oštećenja na cisterni.Svi ventili su ispravni i nema curenja.Bezbednost građana ni jednom nije bila u pitanju”, rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

On je dalje objasnio da je zasedao Štab za vanredne situacije u gradu. Doneta odluka da kada počne vraćanje nagnute cisterne.Uradiće se evakuacija tog dela u prečniku od 200 metara. Tu su uglavnom banke, poslovni prostori i Srednja Tehnička škola “Ivan Sarić”. Šta je dovelo do iskliznuća tri cisterne pune propilena utvrdiće Komisija za isleđenje vanrednih događaja.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %