Aktuelno

Gradonačelnik Stevan Bakić posetio prvu bebu

0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second


Prvu bebu u Subotici posetio je gradonačelnik Stevan Bakić. Prvo rođena beba je Uroš Rolc, koji je rođen 1. januara, u 12.25 časova u porodilištu subotičke Opšte bolnice.

Danas smo, poštujući sve epidemiološke mere, posetili divnu porodicu Rolc, čiji je sin Uroš prva subotička beba rođena u novoj 2022. godini. Uz čestitke na prinovi, ponosnim roditeljima Nikolini i Goranu uručili smo poklon karticu u novčanoj vrednosti od 100.000 dinara. Uroša i njegovog brata Veljka smo darivali i prigodnim poklonima. Na taj način nastavili smo jednu lepu tradiciju“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Stevan Bakić u poseti porodici Rolc.

Subotica prati podršku rađanja


Grad redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, rekao je Bakić.
„Zahvaljujući novim republičkim merama, roditelji će za drugo dete, poput Uroševih roditelja, osim jednokratnih 5.000 dinara namenjenih za nabavku opreme za dete, i 10.640 dinara mesečno koje će dobijati tokom sledeće dve godine, kao podršku dobiti i izuzetno značajnu jednokratnu pomoć od 100.000 dinara. Dakle, majke koje se odluče da rode drugo dete, dobiće od svoje države ukupno 355.000 dinara“, naveo je Bakić.


Podsetio je kako je za prvo dete iznos sa 100.000 dinara uvećan na 300.000 dinara jednokratno. Reč je o širem paketu mera podrške rađanju koje je predstavio predsednik Aleksandar Vučić. Pomenute mere će pomoći da se zaustave negativni demografski trendovi.


Grad Subotica prati podršku rađanja dece koju je prezentovao predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije. Još jednom čestitam porodici Rolc i želim Urošu i njegovom bratu Veljku bezbrižno detinjstvo u našem gradu, a Subotičanima koji žele da postanu roditelji poručujem da će imati podršku svoje države Srbije i svog grada“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.


Porodica Rolc zahvalila se na poseti

Supružnici Nikolina (25) i Goran (31) Rolc zahvalili su se gradonačelniku Stevanu Bakiću na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovog Uroša. Nikolina je navela kako je porođaj protekao u najboljem redu, da je beba bila teška 3.090 grama i dugačka 50 centimetara i da je njoj ovo drugo dete.


„Porodila sam se carskim rezom, sve je bilo u redu. Uroš je zdrava, živahna beba i lepo napreduje. Srećni smo zbog prinove, a najradosniji je njegov četvorogodišnji brat Veljko. Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradu Subotici na pažnji, poklonima i finansijskoj podršci“, kazala je Nikolina Rolc.


U porodilištu subotičke Opšte bolnice 1. januara 2022. godine rođeno je šest beba. U 2021. godini ukupno je rođeno 1.318 beba, što je za dvadeset više u odnosu na broj beba rođenih u 2020. godini.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %