Feminizam

Žensko preduzetništvo uzima zamah u Vojvodini

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Neophodno je osnaživati žensko preduzetništvo na lokalu i po selima. U okviru unapređenja ženskog preduzetništva, potpisano je pismo o namerama između pokrajinskog sekretara za privredu i predsednicom Udruženja ,,Biznis na štiklama”.Dr Nenad Ivanišević i  Sofija  Bajić objasnili su da rade na poboljanju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Na ovaj način se inspirišu preduzetnice, strukovne i NVO da razvijaju dobre međusobne odnose i saradnju. Da se međusobno  umrežavaju,  razmenjujući znanja i iskustva u svom domenu.

Zahvaljujući saradnji  pomenutog  Udruženja sa Unijom poslovnih žena Vojvodine,  brojnim preduzetnicama organizuje se Međunarodna stručna konferencija: ,,Biznis na štiklama“. Cilj konferencije je promocija i unapređenja ženskog preduzetništva, kako na teritoriji AP Vojvodine, tako i u Republici Srbiji i regionu.

Razvoj ženskog preduzetništva za osnaživanje preduzetnica

“Potrebno pružiti podršku, posebno u pogledu implementacije projekata, koje Udruženje realizuje u zemlji i sa partnerima iz inostranstva. Ideja je da potpisivanjem  Pisma o namerama sa Udruženjem osnaže se preduzetnice. Nastojimo da se zajedničkim radom na aktivnostima od značaja za sve činioce efikasnije utiče na podizanje kvaliteta privredne i poslovne klime u ženskom preduzetništvu. Na taj način , preduzetnice bi se osnažile i osamostalile u sopstvenom održivom biznisu”, rekao je Ivanišević.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević:Potrebno pružiti podršku, posebno u pogledu implementacije projekata za žensko preduzetništvo.

Ivanišević je ovom prilikom istakao i mogućnost zajedničkog učešća na sajmu privrede, koji Sekretarijat organizuje sa Novosadskim sajmom u aprilu. U okviru sesije koja bi bila posvećena ženskom preduzetništvu, što predstavlja priliku za okupljanje što većeg broja preduzetnica u okviru digitalne platforme putem koje će se sajam i odvijati.

Žensko preduzetništvo-„Biznis na štiklama“

Sofija Bajić je posebno istakla značaj konferencije ,,Biznis na štiklama“ koja okupljajući poslovne žene.  Utiče se i  na  unapređenje privrednog ambijenta i širenja svesti o važnosti motivacije, učenja i umrežavanja preduzetnica u savremenim društvima. Zbog toga je i konferencija postala vodeća manifestacija namenjena usvajanju znanja iz ključnih oblasti za pokretanje posla.

Bajić, dalje objašnjava da su predstavnice Udruženja započele obilazak jedinica lokalne samouprave.

Nenad Ivanišević i Sofija Bajić: Potpisivanje pisma o namerama za unapređenje položaja preduzetnica.

Realizuje se projekta prekogranične saradnje sa Hrvatskom koji je u toku pod nazivom ,,Ženski biznis centar“. Projekat obuhvata  pet stotina preduzetnica,  traje osamnaest meseci uz produžetak roka od tri meseca. Ove godine planiramo održavanje konferencije takmičarskog duha ,,Priče na štiklama“ u drugoj polovini marta. Humanitarni bal povodom raspisivanja konkursa za ženski startap, kao i održavanje tradicionalne konferencije ,,Biznis na štiklama”, zaključuje Sofija Bajić.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %