Prema planu koji je objavila pekinška Opštinska komisija za planiranje i prirodne resurse, prenosi Sinhua.
Aktuelno

Peking će izgraditi više zelenih puteva do 2035

0 0
Read Time:50 Second

Peking izgradiće mrežu zelenih puteva koja će pokrivati preko 5.000 km do 2035. godine. Nudeći građanima više zelenih površina na dohvat ruke, prositiče iz plana objavljenog 9. maja.

Zeleni putevi će pokrivati centralne okruge, ravnice i planinske oblasti Pekinga. Prema planu koji je objavila pekinška Opštinska komisija za planiranje i prirodne resurse, prenosi Sinhua.

Prema planu, preko 2.000 km zelenih puteva na nivou grada biće dostupno do 2035. godine.Povezujući preko 5.000 stambenih naselja, oko 780 sela.Više od 460 turističkih atrakcija i parkova i oko 460 istorijskih i kulturnih resursa, između ostalih lokacija.

Peking je započeo planiranje i izgradnju zelenih puteva od 2013. Trenutno je u gradu izgrađeno oko 1.465 km zelenih puteva, čime su obnovljeni i integrisani ekološki resursi duž tih linija.

izvor zelena srbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %