Adrijana Lušezi je licitirala ogrlicu “Dinastija” koja je napravljena za Fashion show u Parizu.
Aktuelno

Ogrlicu Dinastija licitirala Adrianna Lushezy

0 0
Read Time:3 Minute, 11 Second

Subotičanka Adrianna Lushezy koja već godinama živi i ima uspešnu karijeru u Beču i ove godine je licitirala ogrlicu Dinastija. Dala je najbolju ponudu na 25. po redu Svetosavski bal sprske dijaspore u Beču. Savabal je održan u raskošnoj carskoj palati Hofburg.

Prošle godine je licitirala dres Novaka Đokovića na 11.000 eura i tima pomogla izgradnju vrtića u opštinama gde je to neophodno. Ove godine prikupljena sredstva upućena su Centru za Daunov sindrom iz Banjaluke. Korisnici centra su uveličali magično veče u glavnom gradu Austrije.

Zamislite predivan prizor: zvuci kadrija i valcera lebde kroz prostrane dvorane Bečke Hofburg palate dok violine i trube dodaju notu elegancije. U takvom čarobnom ambijentu, 25. Svetosavski bal održan je u Beču! Svečane toalete blistaju dok se oko 2000 gostiju okuplja, dok oko 200 umetnika donosi živost ovom spektakularnom događaju. Ovo je više od običnog balova – to je vrhunsko okupljanje srpske zajednice u srcu Austrije.Mesto gde se kultura, tradicija i elegancija spajaju u jednoj nezaboravnoj noći.

Ogrlica Dinastija inspirisana kraljevskom porodicom

Adrijanna Lushezy je licitirala ogrlicu “Dinastija” koja je napravljena za Fashion show u Parizu. Ogrilica je bila prikazana i u  Srpskoj ambasadi u Francuskoj.

Da se podsetimo, jedna od voljenijih srpskih princeza  Ljubica Karadjordjević je nosila ogrlicu i zbog toga je i dobila naziv “Dinastija”.

“Srećna sam i zadovoljna što mogu da pomognem deci i ovo je velika čast. Srbi su narod koji imaju bogatu istoriju i pronalaze različite načine da stvaraju svetlu budućnost.Isto kao  i  Arhangel Uriel čije  ime Uriel doslovno znači Božji lav, Božji plamen, Božja svjetlost. Ujedno je Urijell i naziv brenda. Ogrlica je unikatna i jedinstvena i svaka perla ove ogrlice izrađena je od Murano stakla na 900 stepeni “, rekla je Adrianna Lushezy čija humana dela ne ostaju ne zapažena.

Prikupljena sredstva za pomoć deci sa Daunovim sindromom u Banja Luci

Adrijana je licitacijom donela sreću, deci sa Daunovim sindromom.Kao kao i štićenicima Centra za Daunov sindrom iz Banjaluke  i  onima kojima je potrebna. Nju sada u njenoj misiji sada štiti Urijell. Ovaj svetac  ima zadatak da osvetljava životni put i lepo lice naše Adriane. Da donese sreću i zaštitu.

U čak 12 sala istorijskog zdanja, koje danas podseća na moćno Habsburško carstvo, više od 2.000 gostiju uživalo je u bogatom program. Balski program se odvijao u četiri velike sale, dok su druge prostorije imale svoje sadržaje.

Nastupili su vokalni solisti Jelena Gavrilović, Princ Stefan Zdravković, Nevena Reljin i Zoran Sandorov.

Nakon ponoćnog izvođenja Srpskog kadrila, kompozicije Johana Štrausa usledio je ponoćni program beogradskog kabarea „Lafajet“. Zatim, i nastup muzičke zvezde Željka Joksimovića u pratnji Big benda.

Paralelno sa glavnom, svečanom salom u ceremonijalnoj su nastupali vokalni solisti Ana Štajdohar sa bendom, a u Hofburg salonu di džej Mel Merio i muzička pratnja MKDSL.

Balu prisutvovali i zvaničnici iz Srbije i regiona

Balu su prisustvovali i prisustvovali i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić. Zatim, ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević, šef Stalne misije Srbije pri Oebsu Žarko Obradović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, brojni umetnici, muzičari, glumci, koji srpsku kulturu prenose širom sveta. Balu su prisustvovali i i naše glumačke veličine Lazar Ristovski, Dragan Jovanović, Branka Pujić…

Prošlo je tačno 178 godina od prvog Slavenskog bala u Beču. Tada je prvi put izveden Srpski kadril Johana Štrausa Mlađeg. Udruženje „Srpski centar” je obnovilo manifestaciju 1998. godine. Manifestacija okuplja sveke godine ugledne goste iz sveta privrede, politike, kulture i sporta.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %