Aktuelno

Vučić: Srbija mora da pronađe nove obnovljive izvore energije

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija, koja najviše koristi ugalj za dobijaje električne energije mora, da pronađe nove obnovljive izvore energije.

Vučić je u intervjuu za Radio televiziju Srbije (RTS) rekao da je u Davosu razgovarao o energetskim pitanjima.Kao i o velikoj borbi oko veštačke inteligencije, koja „srče električnu energiju“, prenosi beta.rs

„Ljudi misle dovoljno je da postavite solarne panele ili postavite vetrogenerator. Nije, morate da balansirate tu energiju. Inače ne postoji, sve vam iskače iz sistema, zato moramo da gradimo reverzibilne elektrane. To su ogromna, ogromna ulaganja. Pa smo u skladu sa tim razgovarali šta je to gde možemo da očekujemo podršku“, rekao je on.

Predsednik Srbije dodaje da očekuje posle sledećih izbora u Evropskoj uniji manje negativan odnos prema proširenju. Međutim, taj odnos je i danas on mnogo bolji nego što je bio u vreme migrantske krize.

„Verujem da možemo da očekujemo politiku koja će biti opredeljena za strateške odluke i u Evropskoj uniji. U tom smislu ja vidim i neku nadu za našu zemlju. To možete da očekujete pred kraj godine“, rekao je Vučić.

itbor zelenasrbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %