klimatske promene
Ekologija

Klimatske promene i saradnja država

0 0
Read Time:48 Second

Klimatske promene imaju mesto i u umetnosti. Izložba posvećena borbi protiv klimatskih promena. Ambasadorka Nemačke Anke Konrad i ministarka Srbije za evropske integracije Tanja Miščević su u Beogradu otvorile izložbu. Ona je deo „Klimatske nedelje u Beogradu“, a govori o važnosti saradnje država u borbi protiv klimatskih promena.

Na izložbi na Kalemegdanu su slike i opisi projekata do sada sprovedneih u Srbiji u saradnji sa Vladom Nemačke – za prečišćavanje vode i proizvodnju energije i za upotrebu biomase kao zamena za ugaj.

Ambasadorka Konrad je naglasila da nijedna zemlja sveta ne može sama da se izbori sa klimatskim promenama. Rekla je da Nemačka godinama uspešno sarađuje sa Srbijom pomažući joj da aktivnu borbu za postizanje klimatskih ciljeva.

Ministarka Miščević je dodala da su klimatske promene stvarnost i da Srbija oseća posledice tih promena i da država ima odgovornost za sprovođenje projekata EU.

izvor: beta.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %