U Privrednoj komori Vojvodine je svečano predstavljena prva digitalna platforma za podršku ženskom preduzetništvu u Srbiji i širem regionu
“Žensko preduzetništvo kroz nove tehnologije“

Prva digitalna platforma ženskog biznisa

0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji. U Privrednoj komori Vojvodine  je svečano predstavljena prva digitalna platforma za podršku ženskom preduzetništvu u Srbiji i širem regionu. Ovaj inovativni projekat, nazvan „OsnaŽene“, podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr. Nenad Ivanišević, istakao je značaj ove platforme za razvoj preduzetništva među ženama, rekavši:

„Nemamo dilemu da li bi trebalo podržati žene preduzetnice, kao i prvu akademiju ženskog preduzetništva i ovu platformu.“

Drugi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu je raspisan, s ukupnim sredstvima od 13,2 miliona dinara, dodao je Ivanišević. On je istakao potrebu za većim učešćem žena u poslovnim odlukama.

Direktor Garancijskog fonda, Đorđe Raković, naglasio je važnost finansijske podrške za žene preduzetnice, pružajući im povoljnije uslove za pokretanje i razvoj sopstvenih biznisa.

Platforma "OsnaŽene" proizašla je iz uspešne startap akademije ženskog preduzetništva
Platforma „OsnaŽene“ proizašla je iz uspešne startap akademije ženskog preduzetništva

Platforma „OsnaŽene“ proizašla je iz uspešne startap akademije ženskog preduzetništva, kao što je istakla dr. Indira Popadić, osnivačica platforme:

„Smatramo da nam je tržište malo i da je potrebno da se povežemo.“

Ova digitalna platforma pruža ženama resurse, edukaciju i podršku za uspešno vođenje biznisa, te ima ambiciju da postane regionalni lider u podršci ženskom preduzetništvu. Takođe, „OsnaŽene“ će pomoći u promociji inspirativnih ženskih biznisa i razmeni iskustava, a svi zainteresovani mogu je posetiti na www.osnazene.com kako bi se pridružili ovoj zajednici i podržali žensko preduzetništvo u regionu.

Digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji

Ova platforma je prvi korak ka promeni paradigme poslovnog sveta u Srbiji i regionu. Podržava sve žene koje žele da se odvaže na preduzetnički put, pružajući im neophodne alate, znanje i motivaciju. „OsnaŽene“ je više od platforme; to je pokret koji ima za cilj da poveća broj ženskih preduzetnica i da osnaži njihovu ulogu u ekonomiji.

Sve više žena širom sveta prepoznaje svoj potencijal i hrabro zakoračuje u preduzetničke vode. Ova platforma će im pružiti podršku i resurse koji su im potrebni da ostvare svoje snove i postignu uspeh u poslovnom svetu.

Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda, „OsnaŽene“ će postati ključni igrač u unapređenju ženskog preduzetništva u Srbiji i regionu. Ohrabrujemo sve žene da se pridruže ovoj inspirativnoj zajednici i zajedno gradimo bolju budućnost za žensko preduzetništvo. Posetite www.osnazene.com i budite deo ovog pozitivnog pokreta!

Tekst je nastao u okviru projekta “Žensko preduzetništvo kroz nove tehnologije“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %