radionice Zeleni koraci: Edukativna kampanja za održivo upravljanje otpadom
Zeleni koraci: Edukativna kampanja za održivo upravljanje otpadom

Zeleni koraci: Učenici uče o reciklaži i zelenoj energiji!

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Kroz projekta Zeleni koraci, učenici uče o reciklaži i zelenoj energiji!

Školska učionica postala pravo mesto za očaravajuće putovanje u svet očuvanja planete. Sandra Iršević, predstavnica Udruženja građana „Malin“, imala je čast da održi inspirativne radionice o reciklaži, upravljanju otpadom i zelenoj energiji u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“. Ovaj događaj je realizovan u okviru projekta „Zeleni koraci: Edukativna kampanja za održivo upravljanje otpadom“. Projekat je podržao podržanog od strane grada Subotice, Sekreterijat za zaštitu životne sredine.

Deca viših razreda su dva dana imala priliku da se upuste u svet reciklaže i očuvanja okoline kroz interaktivne radionice. Saznali su kako se stari materijali mogu pretvoriti u nove korisne proizvode i kako svaki pojedinac može doprineti očuvanju prirode.

Osim toga, radionice su istakle važnost zelene energije kao održivog izvora snage za našu planetu. Deca su saznala kako se energija može proizvoditi na načine koji ne štete okolini i doprinose smanjenju emisije štetnih gasova.

Ovaj projekat promoviše poruku da „otpad nije smeće“. Umesto da završi na deponiji, otpad može postati resurs za budućnost. Deca su danas naučila da svaki plastični, papirni ili metalni predmet ima potencijal za reciklažu.

Ova edukativna kampanja nije samo inspirisala učenike već i sve prisutne da razmišljaju o svom doprinosu očuvanju planete. Hvala Udruženju građana „Malin“ i gradu Subotica na podršci ovom važnom projektu za održivu budućnost!

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %