Održivo poslovanje
Ekologija

Održivo poslovanje: WWF i Privredna komora Srbije

0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Održivo poslovanje je jedna od tema spoja privrednog i nevladinog sektora. WWF Adrija, deo svetske organizacije za zaštitu prirode WWF, i Privredna komora Srbije su danas potpisali memorandum o saradnji. Cilj je  unapređenja delovanja u privrednom i nevladinom sektoru. Kao i  promovisanja održivog poslovanja kao osnovne prakse u svakodnevnom poslovanju, uz istovremeno podizanje nivoa zaštite prirode na viši nivo.

„Tokom protekle dve godine, WWF i PKS ostvarili su brojne tačke saradnje na raznim projektima i bili prepoznati od strane velikog broja institucija.Kao i organizacija kao bliski saradnici. Zbog toga je ovaj Memorandum logičan korak ka daljem unapređenju našeg delovanja,“ izjavila je Nataša Kalauz, izvršna direktorka WWF Adrije.

Održivo poslovanje i životna sredina

Saradnja između PKS-a i WWF Adrije predstavlja važan korak u povezivanju „zaštite životne sredine“ i „privrede,“. Tu se otvaraju vrata sistematskom pristupu za sve privredne grane Srbije. Dok WWF donosi vrhunska znanja i alate za samoprocenu preduzeća i korporacija u pogledu održivosti. PKS ima pristup i mogućnost organizovanja sektora tako da bude održiv, sa pozitivnim uticajem na prirodu i čoveka.

Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS, izjavio je:

„Održivi razvoj je jedan od glavnih prioriteta Privredne komore Srbije. Potpisivanjem Memoranduma dodatno potvrđujemo našu već dobru višegodišnju saradnju. Privreda Srbije će još snažnijom saradnjom sa WWF Adria dobiti nova znanja, iskustva i veštine. I to kako da primeni visoke standarde u zaštiti prirode u svakodnevnom poslovanju.“

WWF Adrija donosi svetske prakse u oblasti održivog poslovanja i smanjenja negativnog uticaja kompanija na prirodu i biodiverzitet. S druge strane, Privredna komora Srbije ima neposrednu saradnju sa relevantnim privrednim subjektima u Srbiji i želi da doprinese da ekološko poslovanje bude osnovna karakteristika, čime će podržati i preporučiti svojim članovima.

Neki od ciljeva buduće saradnje uključuju saradnju na budućim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, organizovanje radionica i edukacija o održivom poslovanju.Kao i razvijanje novih programa i podršku privrednom i nevladinom sektoru.

Održivo poslovanje je postala zanimljiva tema .

WWF je jedna od najvećih nezavisnih organizacija posvećenih zaštiti prirode, sa aktivnom globalnom mrežom prisutnom u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je zaustavljanje uništavanja prirode i stvaranje budućnosti u kojoj ljudi žive u harmoniji sa prirodom. I to putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i prekomerne potrošnje. Više informacija možete pronaći na: www.wwfadria.org/sr

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %