Kampanju je obeležio spektakularan performans - najveća struktura od plastičnih flaša na svetu, postavljena preko veštačkog jezera na Adi Ciganliji.
Aktuelno

PepsiCo: Kampanja „Plus za planetu – promena počinje od tebe“

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Kompanija PepsiCo je sa velikim ponosom objavila završetak kampanje „Plus za planetu – promena počinje od tebe“. Kampanja je imala za cilj angažovanje i edukaciju zajednice o adekvatnom odlaganju plastične ambalaže. Kampanju je obeležio spektakularan performans. Najveća struktura od plastičnih flaša na svetu, postavljena preko veštačkog jezera na Adi Ciganliji.

Svečanom ceremonijom prisustvovao je veliki broj medija, partnera i ostalih zvanica. Posebna čast bila je prisustvo predstavnika Ginisovih svetskih rekorda. Nakon pažljive procene, utvrđeno je da je ovim događajem postavljen novi Ginisov rekord. Sagrađena najveća struktura od plastičnih flaša na nekom jezeru na svetu.

PepsiCo: Zagovoljni obaranjem Ginisovog rekorda

Marko Martinović, regionalni direktor prodaje u kompaniji PepsiCo, izjavio je:

„Veoma smo srećni što smo ovakvim performansom i obaranjem Ginisovog svetskog rekorda obeležili završetak kampanje ‘Plus za planetu – promena počinje od tebe!’ Kroz kampanju smo angažovali i edukovali zajednicu, zaposlene i okupili veliki broj partnera, sa kojima delimo istu viziju – a to je odgovornost prema okruženju u kojem živimo. Za nas je ovo samo dodatna inspiracija da ovako nastavimo u budućnosti i trudimo se da podstičemo pozitivne promene u društvu.“

Jedan od partnera kampanje, Sekopak, takođe je istakao važnost adekvatnog odlaganja ambalažnog otpada. Generalna direktorka Violeta Belanović je rekla:

„Na ambalažni otpad treba da gledamo kao na resurs koji nikako ne treba da završi u prirodi ili na deponiji. Naš cilj je da unapredimo primarnu selekciju u Srbiji i da zajedno učinimo našu zemlju čistijom i zelenijom.“

PepsiCo uvek podržava društveno odgovorne projekte

Impresivna struktura, dugačka oko 250 metara i sačinjena od oko 57.000 flaša, biće izložena na jezeru jedan dan, nakon čega će biti uklonjena. Sva prikupljena ambalaža će biti reciklirana i od nje će biti napravljena nova ambalaža ili predmeti od plastike.

Ova kampanja nije mogla da bude uspešna bez podrške mnogih organizacija i kompanija. Među njima su JP Ada Ciganlija, Nacionalna geografija, Sekopak, MPC Properties, Ada Mall, kompanija Delhaize Srbija, Gorska služba spašavanja Srbije i Belgrade Office Park.

Kompanija PepsiCo je oduvek predana sprovođenju održivih i društveno odgovornih projekata. Kroz PepsiCo Positive strategiju održivog poslovanja, nastavljaju podršku i aktivnosti usmerene ka zaštiti životne sredine. Trude da pomognu zajednicama da udruženi izgrade bolju i održiviju budućnost za naredne generacije.

PepsiCo Zapadni Balkan je tokom 15 godina poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana postao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu. S ponosom se ističu brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud, koji su deo globalnog PepsiCo portfolija. Takođe, u Bosni i Hercegovini preuzeli su i distribuciju globalnih brendova bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Uz pažljivu brigu o okolini i angažovanje lokalne zajednice, PepsiCo Zapadni Balkan predstavlja primer održivog poslovanja i društvene odgovornosti.

Kampanja „Plus za planetu – promena počinje od tebe“ je postavila visoke standarde u promociji održivog razvoja, a obaranjem Ginisovog rekorda ostvarila je značajan uspeh. Nadamo se da će ovakve inicijative inspirisati druge kompanije i pojedince da preuzmu odgovornost i zajednički stvore bolju budućnost za našu planetu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %