Aktuelno

Young Energy Europe: Prijave do 31.jula

1 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Young Energy Europe, projekat Nemačko-srpske privredne komore, kontinuirano obučava mlade profesionalce u energetsku efikasnost. Do sada je 87 skauta iz 32 kompanije prošlo ovaj program i naučilo kako iskoristiti potencijale uštede energije. Obuke obuhvataju zaštitu klime, obnovljive izvore energije, e-mobilnost i druge teme.

Sam projekat je od izuzetne vrednosti jer je omogućio kompanijama da uštede preko 23 hiljade tona CO2 i gotovo 22 hiljade MWh električne energije. Obuke su besplatne i održavaju se uživo u Nišu i Kragujevcu, u saradnji sa kompanijama Jugoimpex i MIND Group.

Da biste se prijavili, rok je 31. jul 2023. godine, a sve informacije o projektu i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu. Finansiran je od strane Evropske klimatske inicijative Saveznog ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Nemačke i sprovodi se u saradnji sa nemačkim spoljnotrgovinskim komorama u partnerskim zemljama.

Young Energy Europe program za održivost

Ova inicijativa doprinosi održivosti i zaštiti klime, a mladim profesionalcima pruža priliku da steknu vredne veštine i znanje u oblasti energetske efikasnosti. Njihov doprinos smanjenju emisije CO2 i uštedi energije ima dalekosežan uticaj na životnu sredinu.

Ovaj projekat predstavlja sjajan primer saradnje između Nemačke i Srbije u oblasti zaštite klime i podsticanja ekoloških inicijativa. Mladi profesionalci koji učestvuju u ovom projektu postaju ambasadori održivosti u svojim kompanijama i zajednicama.

Ova inicijativa doprinosi održivosti i zaštiti klime, a mladim profesionalcima pruža priliku da steknu vredne veštine i znanje u oblasti energetske efikasnosti.
Ova inicijativa doprinosi održivosti i zaštiti klime, a mladim profesionalcima pruža priliku da steknu vredne veštine i znanje u oblasti energetske efikasnosti.

Podstiče se svest o klimarkim promenama kod mladih

Inicijative poput Young Energy Europe su ključne za postizanje globalnih ciljeva održivog razvoja. Podstiču svest o energetskoj efikasnosti i stvaraju nove prilike za zelene tehnologije i poslove. Takođe, utiču na promenu svesti o važnosti ekološke odgovornosti kako u privatnom, tako i u poslovnom sektoru.

Očuvanje životne sredine je zajednički cilj svih zemalja, i ovakvi projekti pomažu u jačanju međunarodne saradnje i razmeni znanja. Mladi skauti, obučeni da prepoznaju mogućnosti uštede energije, postaju lideri u borbi protiv klimatskih promena.

Nemačko-srpska privredna komora, kroz ovu inicijativu, ostvaruje značajan uticaj na unapređenje energetske efikasnosti i održivosti u regionu. Njihova posvećenost stvaranju održive budućnosti treba da bude inspiracija za sve druge organizacije i kompanije.

Ukupan broj učesnika u programu se iz godine u godinu povećava, što je znak da sve veći broj mladih prepoznaje značaj ove inicijative. Njihova entuzijazam i angažovanost su ključni faktori za uspeh ovog projekta.

Završni doggađaj u Nišu i Kragujevcu

Završni događaji u Nišu i Kragujevcu predstavljaju priliku da se pokažu rezultati i inovativni projekti koje su mladi skauti osmislili. To će biti platforma za razmenu iskustava i ideja, a takođe će podstaći i druge mlade ljude da se uključe u slične inicijative.

Sveukupno, Young Energy Europe je primer uspešne saradnje između Nemačke i Srbije u oblasti zaštite klime i unapređenja energetske efikasnosti. Ovaj projekat ostavlja pozitivan uticaj na životnu sredinu i pokazuje kako mladi mogu biti pokretači promena ka održivijoj budućnosti.

izvor : ekolist

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %