Sedma međunarodna konferencija preduzetnica "Biznis na štiklama".
“Žensko preduzetništvo kroz nove tehnologije“

Biznis na štiklama za preduzetnice

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Uz uzbuđenje i inspiraciju, u Kongresnom centru „Master“ započela je sedma međunarodna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama“. Ova velika manifestacija okuplja najuspešnije preduzetnice iz zemlje i regiona. Pružajući im priliku da razmene iskustva, steknu nova znanja i prošire svoje mreže. Organizatori ističu da je ravnoteža između poslovnog i privatnog života ključni faktor za mnoge žene. Posebno one koje se odlučuju na pokretanje sopstvenog biznisa. Kroz podršku i međusobnu saradnju, ove hrabre preduzetnice žele da probiju barijere i ostvare svoje poslovne ciljeve.

Biznis na štiklama za žensko preduzetništvo

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Branko Ćurčić, i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, su se obratili okupljenim učesnicama. Oni su pružili podršku i istakli važnost ženskog preduzetništva.

Snažna podrška za žensko preduzetništvo

Branko Ćurčić, koji je na čelu Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja AP Vojvodine, naglasio je da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena. Kroz niz mera podrške i aktivnosti, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam su već ostvarili značajan napredak u podršci ženskim preduzetnicama. Kroz mapiranje preduzetnica u Vojvodini i brojne edukacije, okrugle stolove i konferencije, ova administracija je stvorila osnovu za uspešno preduzetništvo. Nedavno sproveden konkurs pružio je finansijsku podršku čak 83 preduzetnice.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je da Sekretarijat zajedno sa Savetom aktivno razvija žensko preduzetništvo u AP Vojvodini. Kroz podršku i izdvajanje sredstava, preko 190 miliona dinara, žene koje donose odluke u preduzećima dobijaju podršku za dalji rast i razvoj. Ipak, cilj je dostići potpunu ravnopravnost polova u vlasničkoj strukturi preduzeća.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %