Zlostavljanje životinja i krijumčarenje.
Aktuelno

Policija za zlostavljanje životinja

1 0
Read Time:51 Second

Policija za zlostavljanje životinja. Naime, u Francuskoj će u 4.000 policijskih komesarijata i žandarmerijskih brigada po jedan službenik biti obučen i imenovan za referenta za pitanja zlostavljanja životinja. Rekao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin).

Po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u Francuskoj su policija i žandarmerija 2021. zabeležile 12.000 prekršaja nad domaćim životinjama. Zatim, pripitomljenim ili držanim u zatočeništvu. To je povećanje od 30 odsto u odnosu na 2016.

Policajci će biti „posebno obučeni da primaju prijave o tome kako bi u potpunosti razumeli zakon“, rekao je Darmanen posle sastanka s predstavnicima Društva za zaštitu životinja u okolini Pariza.

Predstavnik Društva za zaštitu životinja (SPA), Stefan Lamart, izjavio je da sudije moraju da doslovno primenjuju zakone i da oštrije kažnjavaju zlostavljanje životinja.

Od januara se 15 policijskih istražitelja i žandarma pri Centralnoj kancelariji za borbu protiv napada na životnu sredinu i javno zdravlje (Oclaesp), pridružilo novoj službi specijalizovanoj za borbu protiv zlostavljanja životinja.

izvor: zelenasrbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %