Subotičanke koje idu stazama inovativnosti i tradicije

SUBOTIČANKA OD HOBIJA NAPRAVILA BIZNIS

0 0
Read Time:2 Minute, 51 Second

Subotičanka Sandra Đorđević od hobi je pretvorila u biznis. Oduvek se bavila sportom. Trenirala je košarku, karate,tenis jahanje i onda je počela da se bavi bodibildingom. Puno odricanja, discipline i želje potrebno je da bi se došlo do vrhunskih rezultata. Osvojila je zlato na ovogodišnjem državnom prvenstva u wellness kategoriji fitnes-bodibilding takmičenja. Oko 15 godina se bavi sportom, a sada je i prvi put izašla na takmičenje i postala državna šampionka. U ženskom fitnes bodibilding takmičenju u kategorijama wellness, bikini i body-fitness se ocenjuju prezentacija, harizma, samouverenost.

Subotičanka Sandra Đorđević na delu.

„U Čačku na državnom takmičenju sam osvojila prvo mesto. Stvatno nisam očekivala. Pošto sam ceo život u sportu za mene je bodibilding bila logična odluka, jer sam fitnes trener i sertifikovani nutricionista.Volim izazove i želim da vidim dokle mogu da svoje telo dovedem do savršenstva. Bodibildingom ne može svako da se bavi, veoma je teško i ima puno odricanja.Želim da pobedim sebe i budem bolja nego što sam bila“, rekla je Sandra Đorđević, državna šampionka u welnes kategoriji, sertifikovani nutricionista i fitness trener.

Đorđević: Treba imati ličnog trenera

Kako objašnjava, već 15 godina trenira u teretani i uvek je sa sobom imala trenera. Sagovornica savetuje da ukoliko neko odluči da trenira u teretani treba da ima ličnog trenera, barem prvih nekoliko treninga.

“Ja sam uvek imala trenere. Bitno je bar prvih nekoliko treninga. Puno je odricanja u ovom sportu. Na primer, ako sam na specijalnom režimu ishrane i odem na rođendan. Želim nešto d popijem i pojedem, ali znam da nesme. Za to treba jaka volja i čvrst stav. Ja sebi uvek kažem imaš cilj i posle možeš da pojedeš parče torte, neće nigde pobeći”, objašnjava naša sagovornica  u osmeh.

Najviše odricinja je po pitanju ishrane. Pred takmičenje mesec dana meri se koliko sme grama soli da se unese u ogranizam, kao i vode.Đorđevićka kaže da pozing takmičenje nije ni malo lako kao što izgleda.Pošto je ovo prvo takmičenje, planira da i sledeće godine se takmiči u našoj zemlji, ali i inostranstvu.

“Ovo je veliki uspeh za mene. Nisam protiv suprementacije, na primer protein mogu da se uzimaju ukoliko se ne unese dovoljno kroz hranu. Ne savetujem da se kupuju fat burner-sagorevač masti, jer ne postoji magična tableta. Najbolje da se smrša u kalorijskom deficit i da se vežba”, dodaje  Sandra Đorđević, državna šampionka u welnes kategoriji.

Fitnes je stil života

Sandra objašnjava da je fitness stil života, gde je u fokusu  briga o zdravlju, treninzi i  ishrana.Kao fitness trener i sertifikovani nutricionista svima savetuje da kada prvi dolaze u teretanu, treba da se sa stručjakom konsultuje u vezi treninga, kako bi se izbegle povrede.

“Radim kao fitness trener i sertifikovni sam nutricionista i svim svojim klijentima koji imaju određene ciljeve, dali da smršaju ili igrade telo uvek sam tu da dam savet po pitanju ishrane i fitnesa.Fitnes nije samo trening i određeni režim ishrane. Reč je o discipline gde dolazi do izražaja fizičko i mentačno zdravlje, odnosno samouverenost, snaga, stabilnost”, zaključuju Sandra Đorđević.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

Tekst je  nastao  u okviru projekta “Subotičanke koje idu stazama inovativnosti i tradicije“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %