Ekologija

Tema FEP-a : Kretanje

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Na konkurs Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) pristiglo je oko 50 pozorišnih predstava iz celog sveta. Umetnički odbor Festivala je za 28. izdanje FEP-a, pod sloganom „KRETANJE”, izabrao deset predstava u takmičarskoj selekciji.

“Nažalost, ni nakon dve godine pune izazova u organizaciji FEP-a, kriza ne jenjava. Sada se svet suočava sa ratnim sukobima, a već je osetna i nova finansijska kriza kao posledica rata. Ona a pogađa sve zemlje sveta i koja se odražava na sve segmente života, a naročito na kulturu. Ipak, među ovogodišnjim prijavama Umetnički odbor Festivala imao je veoma bogat izbor predstava iz zemlje i regiona, te u umetničkom smislu. Bačkopalanačka publika neće ostati uskraćena za kvalitet i sadržajnost festivalskog programa. Sve to zahvaljujući organizacionom timu Festivala koji je uložio veliki napor da se ovakav međunarodni program ipak realizuje”, navode organizatori.

Osnovni kriterijumi za selekciju predstava bili su, umetnički kvalitet i mogućnost izvođenja predstava u tehničkim uslovima koje Festival poseduje. Ove godine sve selektovane predstave morale su na neki način da odgovore na ovogodišnju temu „KRETANJE” . Želja je bila da ukaže  na više problema kojima je zajedničko kretanje:

Izbeglička kriza – odnos prema izbeglicama i migrantima na lokalu i u svetu kao i odnos prema drugačijima uopšte;

Ekološka kriza – kretanje u prirodi i život naše planete u trenutku najveće ekološke krize i klimatskih promena;

Putovanja – ograničenje kretanja usled pandemije izazvane virusom KOVID-19;

Pokret – sloboda tela da se kreće u prirodi.

Program možete pogledati ovde.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %