“Štiklanje uz kafu“ naziv je skupa održanog u prostorijama Privredne komore Srbije – RPK Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu. Sastanak je organizovan u saradnji sa udruženjem „Biznis na štiklama“ iz Novog Sada. 

Skup, organizovan kao neformalno druženje namenjen je ženama. Cilj je da im pruži podršku da uđu u svet preduzetništva, da što jednostavnije i sigurnije započnu sopstveni posao. Kao i da kasnije uspešno posluju i opstanu u njemu, navodi pancevomojkraj.

Na prvom „Štiklanju uz kafu“ u Pančevu bilo je reči o Pogramima Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Fonda za razvoj Republike Srbije. Ovi programi su namenjenim preduzetnicama. Programe su predstavile predsednica udruženja “Biznis na štiklama“ Sofija Bajić i Tatjana Dijan, predstavnica Regionalne razvojne agencije Južni Banat iz Pančeva.

Sofija Bajić je predstavila rad udruženja, aktivnosti koje sprovode i projekte koje realizuju u saradnji sa domaćim i međunarodnim institucijama. Sve u cilju promocije i razvoju ženskog preduzetništva u Vojvodini i Srbiji. Tom prilikom je najavila održavanje 6. Konferencije “Biznis na štiklama“, koja će se održati 15. juna u Master Centru, Novi Sad.

Sastanku su, osim preduzetnica, prisustvovale i predstavnice više udruženja žena sa područja Južnog Banata koje su prenele prisutnima svoja iskustva u radu i iskazale interes da uspostave saradnju sa udruženjem “Biznis na štiklama“ i unaprede svoje poslovanje.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.