Aktuelno

Obeležen Međunarodni dan sigurnijeg interneta

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Obeležen Međunarodni dan sigurnijeg interneta u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Centar je ovaj dan obeležio predstavljanjem svog rada i svojih prostorija. Nakon toga je usledila panel i diskusija u Kulturnom centru Novog Sada na temu bezbednosti dece na internetu.

Prezentaciji i obeležavanju Međunarodnog dana sigurnijeg interneta prisustvovao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Bila je to prilika da se učesnici upoznaju i sa linijom za pomoć žrtvama internet nasilja.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom rekao da je njegovo današnje prisustvo nastavak saradnje sa Centrom i podrška svemu što Centar radi, kao i Igoru Juriću.

,Kao sekretar zadužen i za oblast elektronskih komunikacija u Vojvodini, smatram da je naše mesto upravo ovde. Pružajući podršku, razgovaramo i o konkretnim vidovima saradnje sa Jurićem, njegovom Fondacijom i sa Centrom. Nema razvoja telekomunikacija ako ne sačuvamo svoju decu, kroz jačanje bezbednosnih aspekata“, rekao je Ivanišević.

Pokrajinski sekretar je dodao da će sa Igorom Jurićem i Centrom za nestalu i zlostavljanu decu unaprediti saradnju potpisivanjem sporazuma. Na taj način će se konkretizovati saradnja. Zbog resora telekomunikacija u okviru Sekretarijata potrebno da se ostvari saradnja na polju sigurnog interneta.

,,Nije samo cilj izgraditi infrastrukturu, već je cilj i da korisnici te infrastrukture budu bezbedni kao korisnici“, dodao je Ivanišević.

Učesnik današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta u Centru u Novom Sadu bio je i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Slavoljub Arsenijević.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %