Vojvođanke u sportu

Teodora Vasić atletičarka i fudbalerka

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Teodora Vasić iz Barande je mlada sportistkinja koja je talentovana za atletiku i fudbal. Za kraljicu sportova je već ostvarila zapažene rezulate i sada želi da se oproba i u fudbalu.Ona je jedna od najtalentovanijih devojčica za fudbal. Učestvovaće na fudbalskom kampu  za najtalentovanije devojčice u Srbiji, rođene 2007/08/09. Godine. Kamp je održan od  29. oktobra do 5. novembra 2021.godine u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Inače Teodora Vasić je i talantovana  atletičarka, koja je 2020.godine, kao članica opovačkog Spartaka, osvojila je prvo mesto u disciplini bacanje kugle i postala državni prvak u konkurenciji mlađih pionira. Teodora je u Beogradu, na atletskom Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe pionire, bacila kuglu 11.33 metra. Tada je  oborila svoj tadašnji lični rekord i okitila se zlatnom medaljom.

Teodori Vasić zlatna medalja za bacanje vorteksa

Uspešna je bila i juna 2020.godine, na stadionu Vojne akademije, gde je održano Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe pionire. Spartakova mlada nada, Teodora Vasić, u disciplini bacanje vortkesa, pobedila sa hicem od 49.77 metara, što je bio njen tadašnji novi lični rekord.

Atletski napredak Teodore video se već kraje juna prošle godine u Sremskoj Mitrovici. Tamo je osvojila još  dve medalje. Zlatnu u bacanju vorteksa sa rezultatom 53.82m i srebrnu u bacanju kugle hicem od 11.56m. Za manje od mesec dana, popravila je svoje lične rekorde u obe discipline.

U stručnom štabu koji rukovodi kampom nalaze se selektor kadetske selekcije Dragiša Zečević, selektor omladinske reprezentacije Lidija Stojkanović, treneri Radmila Maksimović, Bojan Serafinović, Zoran Simeunović, Branislav Radojičić, Predrag Predojević, fizioterapeut Zdravko Marinković, lekar Biljana Marinković i tim menadžer Mirela Belužić.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

Izvor: epančevo

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %