Vojvođanke u sportu

Anja Crevar niže uspeh za uspehom

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Plivačica Anja Crevar, članica „Dinama“ iz Pančeva ima 20 godina i već je više puta potvrdila svoju dominaciju na domaćim bazenima, na 200 i 400 slobodno i mešovito. Anja Crevar drži osam nacionalnih rekorda u slobodnom, leptir i mešovitom stilu uz još pet u malim bazenima. Osvojila je i  srebrnu medalju na 400 metara mešovitim stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održavalo u Kazanju (Rusija).

Ova mlada plivačica iz Pančeva je bila najmlađa na učesnica Olimpijskih igara u Riju, a igre u Tokiju se posebno pripremala. Rođena je  rođena 24. maja 2000. godine u Pančevu. I plivanjem se bavi od malih nogu.

Zbog nedostatka uslova za vežbanje Anja je iz Pančeva putovala za Beograd, ali ni u jednom momentu nije mislila da odustane.

Medalje Anje Crevar

Prvu medalju je osvojila na Igrama mladih u Bakuu 2015. godine. Bila je bronzana na 400 mešovito uz seniorski nacionalni rekord.

Iste godine je u Sinagpuru na juniorskom SP isplilava državni rekord i normu za Rio.

Na juniorskom EP je bila zlatna na 400 mešovito uz još jedan državni rekord. Kao ii bronzanu na 200 mešovito, sa rekordom Srbije.

Klasu je potvrdila na svetskom juniorskom 2017. godine osvojivši bronzu na 400 mešovito.

U Taragoni 2018. na MI je kao juniorka stigla do seniorke srebrne medalje. Isti učinak je imala na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine u Buenos Ajresu na 200 mešovito.

“Moja sugrađanka  Nađa Higl mi je bila uzor.  Njen rezultat iz Rima je nezaboravan. Bez obzira na situaciju sa pandemijom, vežbala sam kad god sam mogla i gde.Na pamet mi nije padalo da odustanem. Posebno sada kada sam sa grupom mislim samo kako da budem bolja”, kaže Anja Crevar.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %