EkoManifest virtuelno online putovanje

EkoManifest je virtuelno online ekološko putovanje, koje  počinje 22. maja, u 11 časova. Organizatori su osmislili jedinstven, originalan i kreativno osmišljen sadržaj u vidu igara, praktičnih pokaznih radionica, kvizova i dinamičnih prezentacija. Glavni deo manifestacije posvećen je deci i našim  najmlađima. EkoManifest podrazumeva  interaktivne radionice o reciklaži, smanjenu otpada, upoznavanju sa različitim vrstama biljaka i životinja, brojnim vidovima zagađenja.

Biće to pravo putovanje kroz igru  i praktične vežbe, zabava koja ima za krajnji cilj učenje. Organizatori veruju da će im učenje postati navika.

“ Osim toga, čekaju vas i zanimljivi govornici koji će, kroz kraće diskusije, otkriti tajne usvajanja zdravih navika. Učesnici će dobiti i praktične savete kako da i one najmlađe iz svog života i okoline odmalena učite da vode računa o životnoj sredini. Sadržaj manifestacije je sveobuhvatan i sigurno će biti interesantan i starijima koji se budu našli ispred ekrana pored svojih najmalađih ”, saopštio je organizator EcoHub.

Prijave su otvorene do 15. maja u 15 časova, a svoju ili prijavu nekog mlađeg možete poslati popunjavanjem sledeće forme OVDE. 

EkoManifest u cilju podizanja ekološke svesti

EcoHub je omladinska ekološka organizacija koja nekoliko godina unazad radi na podizanju svesti o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine. To postižu kroz niz aktivnosti usmerenih ka različitim generacijama, ali uglavnom deci. Brojni projekti pokazuju zalaganje za sticanje ispravnih navika odmalena, a među njima je i manifestacija pod nazivom EkoManifest. Prvi put je održana u maju 2019. godine u Beogradu, sa ciljem okupljanja građana i njihove dece da roz igru i zabavu se realizuju kvalitetne ekološke edukacije.

Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, mogućnost okupljanja nije bila pouzdana.