Moto: „Šta nam voda znači?“

„Šta nam voda znači?“, moto je ovogodišnjeg Svetskog dana voda.Oko stotinu mališani Predškolske ustanove “Naša radost” obeležiće  Svetski dan voda i Dan planete Zemlje. Aktivnosti će se realizovati u okviru Projekta „Zaštita biodiverziteta i jezera Palić i Ludaš“ (ECOLACUS).,

Na Svetski dan voda 22.marta, aktivnosti će da počnu prezentacijom Eko-bajke za decu „Voda i Grad“, autorke Dr Ane Marković. Zatim, će u narednim danima biti i organizovan Kviz sa decom, koja će imati priliku da odgovore na pitanja o značaju plavog zlata.. Imaće priliku da nešto više nauče i o korišćenju plavog zlata,  o subotičkom „Vodovodu“, gradu i jezerima Palić i Ludaš.

Početkom aprila deca će se upoznati sa projektom „ECOLACUS“ kako bi saznala na prigodan način kako su i kada nastala subotička jezera. Naučiće nešto više i o tome koje su zaštićene vrste biljnog i životinjskog sveta koje nas okružuju.

 U navedenom periodu biće organizovana i Eko-pričaonica. Beležiće se zanimljivi odgovori dece na pitanja o ovom projektu, po principu „kefalica“. Deca će aktivno učestvovati i u kreativnim radionicama, gde će nacrtati sve oko što su naučili o vodi i subotičkim jezerima.

Kraj projekta biće realizovan 22.aprila na Dan planete Zemlje izložbom radova i najzinimljivijih „kefalica“ dece i dodelom prigodnih nagrada.

ŠTA TEBI ZNAČI VODA?!

Svetski dan voda se na osnovu rezolucije Ujedinjenih nacija  obeležava svake godine 22. marta, nastojeći da se usmeri pažnja na globalnu krizu voda. Zemlja je poznata kao „plava“ planeta zbog ogromne prisutnosti vode … ali samo je 1 – 2% pogodno za ljudsku upotrebu.

VRATITE NAM ZEMLJU!

Dan planete Zemlje obeležava se svake godine 22. aprila. Veza koju imamo sa prirodom, biljkama i zemljom je sastavni deo našeg zdravlja i svega onoga što jesmo.