Aktuelno

Subotičke četvorke i trojke posetio je gradonačelnik Subotice

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Subotičke četvorke i trojke, dobile su prigodne poklone od grada. Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija, njihovog brata Vasilija (10) i roditelje Miru (31)  i Mladena (41) Krstića, posetio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. Subotičke četvorke i trojke dobile su na poklon  prigodne pakete podrške u vidu pelena i dohrane za bebe i igračke, kao i poklon kartice. Grad Subotica će nastaviti da podržava porodice, ne samo kada se deca rode nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje.

“ Četvorke porodice Krstić su 2018.godine osvojile srca svih Subotičana. Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije sad razigrana dečica koja su napunila dve godine. Mi ćemo ovakve porodice podržavati ne samo kada se deca rode, nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje. To ćemo činiti kako sistemski, tako i kroz ovakve pojedinačne akcije, jer oni čine veliku stvar za našu zemlju“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić u poseti porodici Probojčević.

Nakon subotičkih četvorki, gradonačelnik je posetio i subotičke trojke. Porodica Probojčević, je rajem septembra 2020. godine dobila trojke – Emu, Saru i Relju. I njimauručeni su prigodni pokloni. Bakić je dodao da su bračni parovi Krstić i Probojčević četvorke i trojke dobili putem Programa vantelesne oplodnje. Ovaj program uokviru mera naše pronatalitetne politike, sufinansirala Pokrajinska vlada. Gradonačelnik dalje objašnjava, da u ovogodišnjem budžeti nisu smanjena sredstva za programe socijalne i dečje zaštite.

Subotičke četvorke, porodica Krstić.

„Za te potrebe opredeljeno je 332 miliona dinara. Jednokratna  pomoć od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak za prvo dete od 10.000 dinara i dalje redovno isplaćivati. Dece nikada nije dosta i treba što više da se rađaju kako bi živela Subotica i  Srbija“, poručio je Stevan Bakić.

Roditelji subotičkih četvorki i trojki zahvalili su se gradonačelniku Bakiću na poseti, pažnji, poklonima i finansijskoj podršci.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %