Žensko lice sporta

Turnir „Sarajevo Regional Cup“

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

U  Sarajevu održan je turnir „Sarajevo Regional Cup“. U tom gradu okupile su se prvakinje  najboljih timova sa prostora bivše Jugoslavije.

U prvom takmičarskom danu SFK 2000 Sarajevo je remizirao sa Spartakom iz Subotice – 2:2, dok je drugi susret doneo pobedu ŽNK Osijek nad Breznicom iz Pljevalja rezultatom 2:1. 

SFK 2000 Sarajevo je u drugom takmičarskom danu savladao Breznicu iz Pljevalja sa 2:0, dok je ŽFK Spartak ubedljivo savladao šampiona Hrvatske ŽNK Osijek rezultatom 3:0. 

Osim sjajnih partija, fudbalerke su boravak u Sarajevu iskoristile za obilazak grada. Pored toga, posetile su Većnicu grada Sarajeva, gde je organizovan prijem od strane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

„Zadovoljni smo kako smo odigrali na ovom turniru. Utakmice su bile kvalitetne. Na lep način smo završili turnir, pobedom smo dobili dodatno samopouzdanje. Odlazimo iz Sarajeva puni utisaka. Turnir je bio potreban za regionalnu saradnju i korak ka regionalnoj ligi kojoj svi težimo“, rekao je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice.

Golubice idu  na Zlatibor na drugu fayu priprema do  30.jula 2021.godine.

Uskoro i ženska regionalna liga

Ideja o stvaranju ženske regionalne lige dugo je prisutna među klubovim. Prvi ozbiljniji pomak ka realizaciji ove ideje načinilo je rukovodstvo SFK 2000 Sarajevo. Međunarodni regionalni turnir, kao preteča buduće regionalne lige, predviđen je za šampionke država iz regiona. Ideja je da bi odigrale nekoliko jakih utakmica pred skorašnji nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ove godine na turniru su učestvovale prvakinje Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na turniru su još trebale učestvovati i prvakinje Slovenije i Mađarske, ali su iz nekog razloga odustale.

Drago nam je što ćemo ugostiti najbolje regionalne timove upravo u Sarajevu. Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan te se veselimo njegovom prvom izdanju. Koristimo priliku da našim gošćama poželimo sretan dolazak u prelijepo Sarajevo i vjerujemo da ćemo gledati izvrstan nogomet, kao uvertiru za nadolazeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene, gdje će SFK 2000 Sarajevo i ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu“ – poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

Tekst je  nastao  u okviru projekta “Žensko lice sporta“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %