Žensko lice sporta

Mila Polovina mlada zvezda tenisa

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Mlada nada tenisa iz Subotice je desetogodišnja Mila Polovina koja beleži zapažene rezultate. Na poslednja dva turnira, održana u Sremskoj Mitrovici i Sivcu, osvojila zlato. Uzor joj je Novak Đoković i nada se da će biti istrajna i isto toliko dobra teniserka. Ova devojčica do sada je na svim klupskim takmičenjima ostvarila zapažene rezultate.Mila nije mogla da sakrije radost što će je primiti gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Mila Polovina: Mlada zvezda belog sporta

Bila sam oduševljena kada sam u petak saznala da ću imati prijem kod gradonačelnika. Pošto sam imala turnir dan kasnije. Obećala sam sebi da moram da osvojim još jedan pehar da bih ga donela gradonačelniku.Njega sam do sada samo gledala na televiziji“, kaže mlada Zvezda belog sporta.  

Bakić: Očekujem da promoviše grad i Srbiju

Gradonačelnik, Stevan Bakić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti desetogodišnju Milu Polovinu.

Mila je inače odlična učenica i pored blistavih rezultata u školi, pokazuje i blistave rezultate u tenisu. Prema dosadašnjim rezulatima koje je postigla možemo da kažemo da će biti buduća zvezda, kako Teniskog kluba „Spartak“, tako i Srbije. Inače, Mili je uzor Novak Đoković i ona jednog dana želi da postigne takve rezultate, što joj ja od srca priželjkujem. Čestitam na svim dosadašnjim rezultatima i da na sve i dalje obraduješ i da radiš pozitivnu promociju grada Subotice“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Gradonačelnik Stevan Bakić upriličio prijem za mladu teniserku.

Veselin Rakočević, trener rekao je da nema dovoljno devojčica njenog uzrasta, pa se takmiči i sa dečacima.  

„Konkurencija je jaka, jer dolaze sve najbolje devojčice iz Srbije. Princip takmičenja je da se igra po grupama. Imaju najmanje dva do tri meča u grupama. Nakon toga počinje glavni deo turnira. da bi se  osvojilo prvo mesto, treba da se dobiju tri do četiri meča. Na kraju godine se igra Kup Srbije. Tada su pozvana najbolja deca Srbije. Očekujemo da će Mila svojim učešćem napravi još jedan dobar rezultat“, rekao je trener Rakočević.

Prijemu je prisustvovala i Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.

Mila Polovina je samo još jedna devojčica koja ruši stereotipe u sportu.

foto: subotica.rs

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

Tekst je  nastao  u okviru projekta “Žensko lice sporta“,  koji je realizovan uz podršku grada Subotice. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotice.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %