Energetika

Nastavak saradnje između Simensa i TS „Ivan Sarić“

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Direktor Siemens fabrike u Subotici, Francesc Espriu Cabedo sastao se sa direktorom Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici Željkom Rajčićem i razgovarao o nastavku nastavku saradnje na polju edukacije. Na sastanku je bilo reči o mogućnosti o proširivanju saradnje, tako da učenici sa smera Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, pored profila koji su uključeni u dualno obrazovanje, krenu sa praksom u Siemens fabriku od sledeće školske godine, navodi se u saopštenju kompanije Simens.

Francesc Espriu Cabedo, zajedno sa domaćinom obišao je školu „Ivan Sarić“ i razgovarao sa učenicima koji su učestvovali na republičkom takmičenju u programiranju CNC mašina, upoznao se sa radovima učenika koji su urađeni na CNC mašinama, a učenici prve godine smera bravar zavarivač pokazali su simulaciju zavarivanja na simulatoru koji koriste u nastavi.

Da podsetimo, na inicijativu kompanije Siemens i zbog povećanog obima proizvodnje u fabrici vetrogeneratora, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu. Projekat je pokrenula Nemačka organizacija za međunarodnu sadanju (GIZ), uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kompanija Siemens donirala je IT opremu tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici. Siemens je svoju IT opremu koju čini 16 lifebook računara i štampač, donirao tehničkoj školi, i tako nastavio da pruža podršku obrazovnom sistemu i sredini u kojoj posluje.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %