Ekologija

Đuro Vavroš oslobođen optužbi

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

U Osnovnom sudu u Subotici 20.oktobra 2017.godine doneta je prvostepena oslobađajuća presuda u predmetu između ekološkog aktiviste, Đure Vavroša i d.o.o. Krivaja.

Predsednik ekološkog udruženja „Hrast“ iz Krivaje, Đuro Vavroš oslobođen je optužbi za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća d.o.o.Krivaja.

Da podsetimo, građani Krivaje posadili su vetrozaštitni pojas od 1.200 sadnica drveća i za to su imali dozvolu opštine Bačka Topola, a d.o.o. Krivaja ih je uzorala. Vavroš je te podatke izneo u medijima I nakon, po privatnoj tužbu tužilo ga je preduzeće Krivaja.

Zadovoljan sam presudom I nastaviću da se borim za zdravu životnu sredinu“, kaže Vavroš.

Inače, ovo je drugi slučaj da je u Bačkoj Topoli tužen ekološki aktivista zbog iznošenja podataka o narušavanju životne sredine. Nastavnik Dragan Pečurica, ekološki aktivista iz Bačke Topole isto tako je tužen, pa oslobođen svih optužbi za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti kompanije AIK Bačka Topola, koja je isto tako dokazivala da je Pečurica „narušio poslovni ugled te kompanije“.

Odložen glavni pretres protiv Đure Vavroša

Prekinut pretres protiv Đuri Vavrošu

Treći put odloženo suđenje Vavrošu

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %