Sre. sep 28th, 2022

Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine.

Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou – u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, gđica. Veljić je prethodne dve godine obavljala funkciju direktora korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc). Master studije je završila na Univerzitetu „Johannes Kepler“ u Austriji iz oblasti poslovne administracije i ekonomije, sa fokusom na korporativne finansije, računovodstvo i međunarodne poslovne odnose, a na istom Univerzitetu bila je angažovana kao predavač/istraživač na Institutu za korporativne finansije.

Jelena Veljic, CFO, Siemens Srbija

“Drago mi je što započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde Siemens ove godine proslavlja 130 godina postojanja i značajan je partner ekonomije i društva više od jednog veka. Kako se   globalno i lokalno tržište jako brzo menja, za nas kao kompaniju predstavlja imperativ da budemo agilni i inovativni. Verujem da sa našim posvećenim timom i sveobuhvatnim portfoliom kakav nudi naša kompanija, imamo prave preduslove za ispunjavanje ovog imperativa i za nastavak uspešne tradicije naše kompanije. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da prenesem znanje i iskustvo koja sam stekla na ranijim pozicijama i da doprinesem budućem uspehu Siemens-a Srbija”, izjavila je Jelena Veljić, nova finansijska direktorka Siemens-a u Srbiji.

Kompanija Siemens Srbija ove godine obeležava značajan jubilej, 130 godina uspešnog poslovanja, a u lokalnoj kompaniji radi blizu 2.000 zaposlenih.

Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja, kao što su  proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, rešenja za digitalnu proizvodnju, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti u svim oblastima našeg portfolija. Siemens fabrika vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, a svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen upravo u Siemens fabrici u Subotici.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.