Aktuelno

Jelena Veljić, CFO, Siemens Srbija

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine.

Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou – u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, gđica. Veljić je prethodne dve godine obavljala funkciju direktora korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc). Master studije je završila na Univerzitetu „Johannes Kepler“ u Austriji iz oblasti poslovne administracije i ekonomije, sa fokusom na korporativne finansije, računovodstvo i međunarodne poslovne odnose, a na istom Univerzitetu bila je angažovana kao predavač/istraživač na Institutu za korporativne finansije.

Jelena Veljic, CFO, Siemens Srbija

“Drago mi je što započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde Siemens ove godine proslavlja 130 godina postojanja i značajan je partner ekonomije i društva više od jednog veka. Kako se   globalno i lokalno tržište jako brzo menja, za nas kao kompaniju predstavlja imperativ da budemo agilni i inovativni. Verujem da sa našim posvećenim timom i sveobuhvatnim portfoliom kakav nudi naša kompanija, imamo prave preduslove za ispunjavanje ovog imperativa i za nastavak uspešne tradicije naše kompanije. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da prenesem znanje i iskustvo koja sam stekla na ranijim pozicijama i da doprinesem budućem uspehu Siemens-a Srbija”, izjavila je Jelena Veljić, nova finansijska direktorka Siemens-a u Srbiji.

Kompanija Siemens Srbija ove godine obeležava značajan jubilej, 130 godina uspešnog poslovanja, a u lokalnoj kompaniji radi blizu 2.000 zaposlenih.

Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja, kao što su  proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, rešenja za digitalnu proizvodnju, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti u svim oblastima našeg portfolija. Siemens fabrika vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, a svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen upravo u Siemens fabrici u Subotici.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %