Aktuelno

Formiranje saveta za sprečavanje nasilja u porodici

0 0
Read Time:57 Second

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će na sednici Vlade Srbije na dnevnom redu biti formiranje Saveta za sprečavanje nasilja u porodici, a na osnovu Zakona koji je 1. jula stupio na snagu, piše Tanjug.

Kuburović je na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrima unutrašnjih poslova i rada, a povodom jučerašnjeg ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, rekla da i taj sastanak pokazuje da je vlada spremna da se bori sa nasiljem.

Ministar Zoran Đorđević poručio je da će se boriti protiv ovakvih stvari i da će se učiniti sve da se tako nešto više nikada ne dogodi.

On je precizirao da su juče povređena i tri radnika Centra, ali da su oni van životne opasnosti i da su medicinski zbrinuti, kao i da je izdao nalog da inspekcija utvrdi da li je bilo propusta u radu.

„Donećemo odmah određene mere u okviru ovog ministarstva da ustanove budu dodatno obezbeđene i budu uvedene dodatne procedure“, poručio je Đorđević.

Govoreći o najavljenom osnivanju Saveta za borbu protiv nasilja u porodici, on je rekao da je to predviđeno novim zakonom.

 

izvori: RTV, TANJUG

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %