Pet. avg 19th, 2022

Centar za energetsku efikasnost i održivi razvoj (CEEFOR) prva je kompanija u Srbiji koja je ugradila elektropunjač za vozila u svojim poslovnim prostorijama, čime se upisala na svetsku mapu stanica za punjenje električnih automobila, piše Tanjug. Elektropunjač je prvi uređaj u Srbiji za ovakvu namenu I poseduje priključak tipa 2 sa kapacitetom snage od 22kW i registrovan je na gotovo svim evropskim mapama sa stanicama za punjenje električnih vozila, a sama lokacija punjača može se videti na sledećim sajtovima i aplikacijama: openchargemap.org, www.plugshare.com.

Prvi elektropunjač za vozila u doćoj kompaniji.
Foto: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=332827

Miloš Kostić, koordinator u kompaniji CEEFOR, objasnio nam je da je uprava napravila ovaj pionirski potez, jer želi da učestvuje u tranziciji mobilnosti i na taj način doprinese zaštiti životne okoline.

“ I to nije sve. U narednom periodu u planu je i nabavka malog električnog automobila za potrebe kompanije”, otkrio nam je Kostić buduće planove CEEFOR-a, piše energetskiportal.rs.

Kompanija CEEFOR, čije su primarne delatnosti projektovanje i konsalting u energetici, poslednjih godina je lider u gotovo svim segmentima energetske efikasnosti i korišćenja obnovlјivih izvora energije. Ova kompanija je navedenom akcijom pokazala je da se na različite načine može doprineti zaštiti životne sredine, a ujedno i podržati razvoj eko-mobilnosti u Srbiji i regionu.

izvor: energetskiportal.rs, tanjug.rs

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.