„Razvoj i unapređenje javnog informisanja u oblasti osoba sa invaliditetom i promociji znakovnog jezika“

„Škola po meri deteta“

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Najboljim učenicima subotičkih osnovnih škola na literalnom i likovnom konkursu raspisanom na temu inkluzivnom obrazovanja  uručene su  nagrade. Tim povodom u Gradskoj biblioteci Subotica svečano je i otvorena izložba pod nazivom „Škola po meri deteta“ koja je upriličena povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

inkluzivno obrazovanje

Mreža podrške za inkluzivno obrazovanje raspisala je likovni i literalni konkurs za osnovce i srednjoškolce sa ciljem promovisanja različitosti i negovanja inkluzivne kulture. Svečanom otvaranju izložbe prisustvovala je i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić koja je istakla značaj inkluzivnog obrazovanja i zahvalila se deci na učešću.

Jako je lepo što su se deca odazvala konkursu i na ovaj način podržala svoje drugare koji imaju neku vrstu invaliditeta“, ocenila je Nataša Aleksić.

Stiglo je preko 100 radova na literalnom i likovnom konkursu za osnovne i srednje škole. Branka Bešlić predstavnica Mreže podrške za inkluzivno obrazovanje ističe da su na konkursu učešće uzele osnovne škole i da je ovo treća godina, kako povodom Međunarnog dana osoba sa invaliditetom raspisuju konkurs. Bešlić dalje ističe da su ove godine učestvovali i učenici viših razreda osnovne škole.

inkluzivno obrazovanje 2

naslov_grb

Tekst je  nastao  u okviru projekta “„Razvoj i unapređenje javnog informisanja u oblasti osoba sa invaliditetom i promociji   znakovnog jezika“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %