Eko fest zelena gradnja
Aktuelno

UŠĆE EKO FEST 23 : Zelena gradnja

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Savet zelene gradnje Srbije Vas poziva na UŠĆE EKO FEST 23. Eko fest će se održati 16. i 17. septembra u organizaciji Balkans Real Estate /MPC Properties. Oni su i članovi Saveta. Savet zelene gradnje Srbije na događaju učestvuje u sklopu Svetske nedelje zelene gradnje 2023 – #WGBW23.

UŠĆE EKO FEST 23 je festival ekoloških proizvoda i sadržaja koji je besplatan za sve posetioce. Cilj njegovog održavanja je da predstavi, promoviše i otkrije nove načine koji doprinose da naša zajedinca bude zdravija i održivija. A održaće se na platou između UŠĆE poslovnih kula, zelenoj oazi i mestu susreta dve reke.

Programski, festival je prilagođen svim uzrastima i obuhvata različite zelene i interaktivne radionice, aktivnosti i predavanja za decu, mlade i odrasle. Neke od tema su: reciklaža, urbano pčelarstvo, retke biljke, kutak za jogu i meditaciju. Zatim, eko vrtići, žensko zeleno preduzetništvo, zdrava ishrana i organski proizvodi i klimatske promene.

Savet zelene gradnje Srbije će na festivalu ušestvovati organizacijom radionice „Kako radimo sutra?“ u subotu, 16. septembra u 13 časova. Oni su namenjeni uzrastu trećeg i četvrtog razreda OŠ. Kroz interaktivno predavanje i praktične zadatke na radionici, polaznici će se upoznati sa osnovnim principima zelene i održive gradnje kojima vodimo računa o našoj životnoj sredini, našem zdravlju i našoj planeti. Kroz usvojeno znanje i kreativan rad, učesnici će imati priliku da sami ponude svoje viđenje održive gradnje. Izradom maketa, polaznici će dati svoj odgovor na pitanje – kako gradimo sutra?

Više o UŠĆE EKO FESTU 23 možete videti na veb stranici festivala.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %