električni automobil
Aktuelno

Električni automobil Volkswagen prvi po prodaji

0 0
Read Time:43 Second

Električni automobil sve popularniji. Nemački proizvođač automobila „Volkswagen” nadmašio je „Teslu” i ponovo zauzeo prvo mesto po prodaji električnih automobila u Nemačkoj.

U prvih sedam meseci ove godine u Nemačkoj registrovano 41.475 novih VW automobila, za 1.186 više nego američkog konkurenta, prema podacima nemačkog Saveznog biroa za motorni saobraćaj.

Na polugodištu „Tesla” je još uvek bio u prednosti, kao i u celoj prošloj godini. Na trećem mestu po prodaji električnih automobila našao se „Mercedes”, s prodatih 20.613 vozila. Zatim sledi „Audi” sa 16.786, BMV sa 15.987 pa „Hjundai” s 15.411 prodatih vozila.

U prvih ovogodišnjih sedam meseci zabeleženo je ukupno 268.926 novoregistrovanih automobila koji su u potpunosti električni. Ipak, to nije ni blizu prodaji modela s motorima na unutrašnje sagorevanje kojih je u istom razdoblju prodato 1.64 miliona.

izvor:srda.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %