Atrakcija je jelka.
Aktuelno

Bajkovita kuća u centru Tavankuta

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Nedaleko od Subotice nalazi se bajkovita kuća. Kada prođete tokom božićnih i novogodišnjih praznika kroz Tavankut pogled vam uvek skrene na kuću Marinka Bajića. Imate utisak kao da ste upali u neki od Holmarkovih filmova. Sija kao u bajci i postala je turistička atrakcija za sve posetioce.

Skoro dve decenije kuća  Marinka Bajić obasjava veći deo ulice. Zao ovaj posao je potrebno mnogo truda i strpljenja, a Marinko kaže da   ima i skice, svaka lampica je obeležena i postavlja se prema planu.

“Kada sam bio mali voleo sam da gledam filmove o Božiću. Uvek su mi se sviđale te kuće u filmovima kako su okićene i ja sam odlučio da probam. Kaže da dokle god imao snage i volje da radi da će da postavlja sijalice. Svaki put kažem da ću smanjiti, ali uvik nađem vrimena pa povećavam. Sada imam novog sneška i jednog irvasa. Kao i na granama na stablima isprid kuće i na jelki dodate su nove kapljice”, objašnjava Marinko Bajić.

Marinko Bajić kroz osmeh kaže da je ideju dobio iz filmova, još dok je bio dete i na početku postavio svega tri kompleta šarenio sijalica. Da bi danas, kuću  okitio sa oko  30.000 šarenih lampica. Trebalo mu je oko mesec dana da postavi 122 kompleta sijalica od tri metra do 18 metara.

“Ovo je težak posao. Ja već novembru počinjem i onda pola stavljam sijalice. Vežem ih špargom i izolir trakom. Sneška Belića sam sam napravio. Proble godine novi elemenar su bile sanke Deda Mraza sa irvasima”, kazao je Bajić.

 Posebna atrakcija je jelka koja je visoka preko 8 metara i ove godine je postavljeno 10.000 lampica.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %