Aktuelno

Salaš „Katai“ idealan za različite kulturne sadržaje

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Salaš „Katai“ nalazi se u srcu Vojvodine.Na severu Srbije, između Subotice i Novog Sada nalazi se opština Mali Iđoš. Iako je malo mesto, pravi je raj za sve ljubitelj različitih kulturnih sadržaja, edukacija, kao u prirode. Salaš “Katai “ je svakako brend Malog Iđoša.

Glavna atrakcija što se tiče Opštine Mali Iđoš jeste Salšs „Katai“. Salaš nudi  brojnu razonodu poput “Muzeja pekarstva”,kao i seosko dvorište sa domaćim životinjama.Sve posetioci mogu da uživaju u obilasku muzeja ili da se  oprobaju u pravljenju kurtoš kolača. Bez ove poslastice ne može da se održi ni jedna manifestacija”, rekla je Tatjana Stanišić direktor TO Mali Iđoš.

Salaš Katai je počeo sa radom 1995. godine i danas nudi različite edukativne sadržaje, kao i premoćište. U dogovoru sa domaćinima orrganizuje se  upoznavanje sa domaćim životinjama, jahanje konja i magaraca, vožnja kočijom sa konjskom zapregom i slično. Isto tako, to je prilika i da se učestvuje u izradi ručnih radova raznim tehnikama.

“Atrakcija je svakako manifestacija “Dani feketićke višnje”, “Domboš fest”. Zatim, “Rastanijada”, i godišnji concert KUD PP “Njegoš”, Lovćenac. U završnoj su fazi radovi na veštačkom jezeru u Lovćencu i ostalo je punjenje jezera vodom.. Sa njime se otvaraju brojne mogućnosti poput sportskog ribolova, jedriličarstva i slično. Opština se uglavnom oslanja više na dogadjaje nego na posete lokaliteta”, objašnjava direktorka TO Mali Iđoš.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Subotice.

Projekat „Info kultura“ se realizuje uz podršku grada Subotica – Sekreterijata za kulturu. Za sadržaj priloga i članaka odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove lokalne samouprave Subotica.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %