Ekologija

Jedanaest novih vrsta divljih ptica u Kini

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Jedanaest novih vrsta divljih ptica primećeno je u Baijangdijanu, velikoj močvari u severnoj kineskoj provinciji Hebej, od oktobra, saopštile su lokalne vlasti.

Sada postoji 248 vrsta divljih ptica u Baijangdijanu, što je 42 vrste više nego što ih je bilo 2017 godine. Tada je uspostavljena Nova oblast Siong’an. To pokazuju podaci administrativnog komiteta oblasti u kojoj se Baijangdijan nalazi.Od ukupnog broja, 10 vrsta divljih ptica je pod zaštitom države prvog reda i 45 vrsta pod zaštitom države drugog reda, navodi se na sajtu zelena Srbija.

Zaštita životne sredine Baijangdijana je pojačana otkako je uspostavljena nova oblast Siong’an. Kvalitet vode Baijangdijana se poboljšao. Siong’an je odredio devet staništa ptica u močvarnom području koje podleže zabrani lova tokom cele godine.

Tian Jongčang, zamenik direktora biroa za prirodne resurse okruga Ansin u novoj oblasti Siong’an, rekao je da su organizovali 16 novozaposlenih profesionalnih inspektora za staništa ptica. Njihov zadatak je da izvrše zajedničke inspekcije na osam određenih ruta. Zajedno sa opštinskim osobljem i volonterima koji vole i štite ptice. Tokom ovogodišnje seobe, više od 2.000 lokalnih volontera učestvuje u akciji zaštite ptica.

Da bi zaštitili ptice od loših vremenskih uslova zimi, u novoj oblasti Siong’an su uspostavili rezervat za retke ptice. One će se hraniti tokom zime na plitkom veštačkom močvarnom zemljištu. Ukupna površina zemljišta je od 2.800 mu (oko 186,7 hektara) pored jezera Baijangdijan.

izvor:zelenasrbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Коментари су искључени на Jedanaest novih vrsta divljih ptica u Kini