Aktuelno

Za akva park na Paliću obećan novac

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Akva park na Paliću može biti završen u dogledno vreme. Vlada Republike Srbije obezbediće novac. To je dogovoreno prilikom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Ištvana Pastora, lidera Saveza vojvođanskih Mađara. Nakon toga, na Instagram nalogu buducnostsrbije predsednik je napisao:

„Ponosan na prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom i rezultate koje smo zajedno postigli. Sa predsednikom SVM danas sam razgovarao o velikim i važnim projektima za Vojvodinu i Srbiju i dogovorili smo ogromna ulaganja u Palićko jezero, na radost svih građana naše zemlje.Srpsko – mađarsko prijateljstvo i partnerstvo je temelj naših današnjih uspeha, ali i napretka u budućnosti“, poručio je on.

Nakon sastanka Pastor se obratio novinarima i tom prilikom rekao:

“Razgovarali smo o nekolicini veoma značajnih problema pre svega vezanih za Palić . Kaoi o druge dve velike investicije.  Jedna je okončanje radova na akva parku i realizovana je polovina investicije. Do sada je potrošeno oko 880 miliona dinara, nedostaje oko 730 miliona dinara. U ovoj godini u budžetu Grada Subotice za ovo je namenjeno 111 miliona. Molio sam sam predsednika Vučića da pomogne da nađe izvor za ostatak novca. Na taj način bi u doglednom vremenu okončali ovu investiciju. Što znači da su obećana sredstva, predsednik je imao razumevanja za problem i pokazao rešenost u pomoći pri finansiranju od strane republike”, rekao je Ištvan Pastor.

Novi investitor na Paliću

Akva park na Paliću je bio prva tema, a razgovarali su i o drugom značajnom projektu. Reč je o gradnji hotela između hotela „Prezident“ i Muškog štranda. Pastor kaže da zainteresovani investitor postoji i  investicija je vredna oko 40 miliona evra. Sa gradnjom pruge od Subotice do Segedina čitav prostor stavlja u jednu potpuno drugačiju ravan  i situaciju, dodaje prvi čovek SVM-a.

Da podsetimo, Kamen-temeljac za izgradnju spa centra i akva parka kod Muškog štranda na Paliću položen je sredinom decembra 2018. godine, a projekat zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica. Zbog situacije prouzrokovane epidemijom bilo je dosta poteškoća ali bez obzira na to gradnja akva parka je nastavljena, sa malim zastojima.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %