Aktuelno

Subvencije za Bajmok za razvijanje turizma

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Subvencije za određene mikro destinacije u Vojvodini dobila je i Sala “Miler” u Bajmoku. Tim povodom, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, posetili su  korisnika iz Bajmoka. Realizacija projekta u okviru turističko-ugostiteljskog objekta umnogome unapredila ponudu i kapacitete kako ovog naseljenog mesta, tako i same teritorije Grada Subotica.

Ivanišević je sa domaćinom, Slavenkom Milerom, vlasnikom Sale ,,Miler“Bajmoku, razgovarao o samom značaju dodeljene subvencije, te pomoći i podršci. Ova podrška je značajna  s obzirom na situaciju u kojoj su se turistički poslenici i ugostitelji, kao i hotelijeri, našli u okviru pandemije, počev od 2020. godine.

Subvencije i podrška za razvijaje prigradskih turističkih potencijala

Javnim konkursom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, dodeljena su sredstva Sali ,,Miler“ za izgradnju turističke suprastrukture. Tako da je uređen krov, zatim stolarija i, naposletku, sistem za grejanje sala i ostalih prostorija.

Obilaskom ovog turističkog objekta značajnih kapaciteta, sekretar Ivanišević se uverio u opravdan utrošak sredstava dodeljenih konkursom. Tom prilikom je pohvalio društveno – odgovorno poslovanje ovog preduzetnika.

,,Ideja jeste da obiđemo što veći broj subjekata koji su korisnici sredstava Sekretarijata. Zadovoljan sam što sam danas u Bajmoku i što možemo da govorimo o sve većem broju prigradskih mesnih zajednica u celoj Vojvodini koje se na veoma ozbiljan način turistički predstavljaju. Najbolji primeri su Pačir, Bela Crkva, danas vidimo da i Bajmok na turističkoj mapi. Potrudićemo se da realizujemo i ideju oko uređenja priobalja jezera u Mišićevu i Tavankutu“, rekao je Ivanišević.

On je dodao da će Sekretarijat nastaviti da usmerava sredstva i u Severnobački okrug. Prema evidenciji, u protekloj godini, usmereno preko pedeset miliona dinara u okviru resora Sekretarijata. Dalje je objasnio da je ideja da se turizam razvija, pored gradova, i u prigradskim mesnim zajednicama. Tendencija je da se za vreme odmora ide iz gradova, ,,beži sa asfalta“, te da se istražuje Vojvodina.

Predstavljanje Vojvodine u Dubai Exspo

Sekretar dr Nenad Ivanišević se dotakao i predstojećeg nastupa AP Vojvodine u UAE na ,,Dubai Expo“. Istakao je da mu je pripala čast da bude na čelu privredne delegacije AP Vojvodine, te naveo pojedinosti o aktivnostima koje će biti aktuelne na paviljonu Srbije. U Utorak, 18.januara 2022., biće organizovan ,,Vojvođanski dan“, kao centralni događaj sedmice.

,,Akcenat stavljamo na Vojvodinu kao sedište IT industrije u Srbiji. Pored predstavljanja vojvođanske privrede, turizma i drugih relevantnih grana privrede. Vojvodinu predstavljamo kao mesto gde postoji ozbiljan potencijal za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija i industruje. Na tome je baziran celokupan nastup u Dubaiju“, rekao je Ivanišević.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %