Feminizam

Hokej na ledu popularan kod devojčica

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Hokej na ledu postaje sve popularniji.U okviru priprema za  šampionat u hokeju na ledu, najbolje seniorke Srbije, tokom vikenda boraviće u Subotici. U subotu od 20 časova i 30 minuta, treba da se odigra  prijateljska utakmica protiv devojaka iz ljubljanske „Olimpije“. Revanš je zakazan u nedelju, u 12 sati i 30 minuta.

Ovogodišnje seniorsko Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za žene odigraće se u martu u Beogradu.

Na tom takmičenju, prvi put u svojoj istoriji, nastupiće i selekcija Srbije, koja je sastavljena od igračica iz: Beograda, Novog Sada i Subotice.

Subotica jer poznat grad sportova i oduvek je imao kulturu i tradiciju klizanja. Ne samo deca, već i odrasli ljudi u Subotici jako vole zimske sportove i svake godine, u velikom broju rado dolaze na Stadion malih sportova.

Hokej na ledu postaje sve popularniji kod Subotičanki. Da podsetimo, prošle godine u Subotici je formiran prvi ženski hokejaški tim.

Inače, Savez hokeja na ledu Srbije sve veću pažnju poklanja i razvoju ženskog hokeja u našoj zemlji. Nakon kontinuirane podrške akcijama koje su za cilj imale popularizaciju hokeja među devojčicama, SHLS realizuje i jedan izuzetno ambiciozan projekat. Koji se odnosi na popularizaciji ovog sporta među devojčicama i devojkama.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %