Ekologija

Pošumljavanje Segedinskog puta počinje sutra

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Pošumljavanje i akcija podizanja drvoreda na Segedinskom putu u Subotici počinje sutra. UG “Zelena oaza Subotica”  i organizacija ITSubotica2030 organizuju akciju podizanja drvoreda na Segedinskom putu uz pomoć mnogih  kompanija. Donatorstvo se ogleda u  nabavci sadnog materijala. Predstavnici raznih kompanija će sa svojim zaposlenima prisustvovati samoj akciji ozelenjavanja i podizanja drvoreda u subotu. Organizatori su pozvali sve građane koji su voljni i žele da uzmu učešća u akciji da im se pridruže u subotu.

Okupljanje učesnika će biti od 9:30 do 10h na parkingu kod Mega marketa
Rodić, koji se nalazi na početku deonice na Segedinskom putu.  Organizatori napominju da svi koji dođu da pomognu akciju trebalo bi da ponesu alat za rad (ašov, lopata).ž” Očekujemo sve gradjane i učesnike akcije da dodju vedrog duha, dobrog raspoloženja i da zajedno našu Suboticu učinimo lepšom i zdravijom i da od nje napravimo zelenu oazu”, navodi se u saopštenju.

Pošumljavanje je nastavak ranijih akcija

Kada je reč o pošumljavanju, ovo nije prva akcija koju sprovodi Zelena oaza. I ranije je to bio slučaj pa je tako jedna od najvećih akcija bila saniranje, čišćenje i sređivanje divlje deponije u NovomŽedniku. Tačnije njeno zatvaranje i na kraju pošumljavanje u saradnji sa poznatim subotičkim kompanijama. Kao i podizanje 2 km drvoreda između naselja Stari Žednik i Đurđin. Namera ovog udruženja jeste da se na nivou grada Subotice objedine svi ljubitelji i borci za lepšu i zdraviju životnu sredinu. Jedan od ciljeva udruženja jeste podizanje preko 120 km drvoreda uz lokalne i regionalne putne pravce. U planu je da se to realizuje u narednim godinama na teritoriji grada Subotica, ali i u samom gradu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %