Vojvođanke u sportu

Jelena Petrov: ljubav prema odbojci na prvi pogled

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Jelena Petrov iz Pančeva odbojku je zavolela sasvim slučajno. Jedna od najboljih odbojkašica koje je Pančevo ikada imalo, a prošla je put je od pionirskih dana pa sve do standardnog člana prve postave svog kluba i nadmetala se u Superligi.

Još kao mala devojčica volela je sportove sa loptom i kako je jednom prilikom rekla “dobacivala se sa zidom”.

Kao mala devojčica sa osam godina počela je da trenira u  Ženskom odbojkaškom klubu “Dinamo” od 1999. godine. Iako je igrala folklore, trenirala atletiku, bavila se baletom, ljubav joj je bila odbojka. Polako ali sigurno, upornošću i odlučnošću uspela je u svojim namerama.

Foto: Milan Šupica

Sport i studiranje

“Zaista jako volim odbojku. Najsrećniji trenutak mi je bio kada sam ušla u prvi tim Dinama, a najtužnija sam bila kada zbog povrede noge. Nisam mogla da nastupim na utakmici protiv Srema, u drugoligaškoj konkurenciji. U to vreme samo mi je odbojka bila u glavi. Zbog profesionalnog bavljenja omiljenim sportom, morala sam četvrtu godinu u ETŠ „Paja Marganović” da završim vanredno. Ali i tada sam znala da ću nastaviti školovanje, ali i da ću uvek rati nešto u odbojci”, rekla je Jelena Petrov u intervjuu za zdravopančevo.

Jelena je 17 godina igrala za “Dinamo” i onda je na poziv trenera Jove Cakovića, sada selektora kadetske selekcije naše zemlje, prešla u “Jedinstvo”,  Klub iz Stare Pazove.

Ostvarujući zavidne sportske rezultate, Jelena je  i studirala i radi od 2019.godine  u  banci Poštanska štedionica. Završila je  Višu poslovnu školu u Beogradu i četvrtu godinu studija na „Megatrendu”. U banci radi na mestu savetnika za stanovništvo i kako sama kaže, kolege su je odlično prihvatile.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %