Vojvođanke u sportu

Jasmina Nađ: Zlatna Subotičanka

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Jasmina Nađ iz Ultimat fajter kluba „Spartak“ kik boks trenira više od deset godina. Kada je počela da trenira nije imala ambiciju da se takmiči, a danas je internacionalna šampionka u profi boksu 2018.godine kada je i osvojila pojas, vice šampionka MMA, šampionka Srbije K1. Sport koji je poslednjih godina sve više popularan kod žena i devojčica je kik boks. U subotičkom Ultimat fajter klubu „Spartak“ kažu da ovaj sport podjednako treniraju žene i muškarci. Razlozi su mnogobrojni među kojima su sticanje kondicije, samoodbrana, a ovaj sport pomaže i da se izgube suvišni kilogrami.

Foto: Zoltán Tandari (Sintija Cinjel i Jasmina Nađ)

„Osvajala sam u kik boksu prva mesta, druga mesta na svetskom prvenstvu, svetskim kupovima. A evo zadnjih pet godina se bavim baš profi boksom. Pa sam 2018.godine, u februaru osvojila „Belgijski pojas“, kaže Jasmina Nađ, bokserka iz Ultimat fajter kluba „Spartak“.

Jasmina je u septembru na Svetskom kupu u Budimpešti ito tako osvojila zlato.

Borila sam se protiv predstavnice Rusije, pa Nemačke i na kraju Ukrajine. Bila sam fokusirana, spremna, videlo se to i u ringu, pa je i ova pobeda bila ubedljiva”, rekla je Jasmina Nađ.

Sve više devojaka odlučuje se za borilački sport

Klub Ultimat fajter „Spartak“ postoji oko 15 godina i ima veliki broj članova. U poslednje vreme sve je više žena zainteresovano da trenira boks ili kik boks i to različitog starosnog doba.

U klubu se trenira kik boks, MMA, Kung fu Sanda. U poslednje vreme takmičari i takmičarke pomenutog kluba osvajaju zavidne rezultate.

Kik boks je izrastao iz istočnjačkih borilačkih veština kao što su karate, tekvondo (taekwondo), kung fu ali i boks.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %