Pet. avg 19th, 2022

Žensko preduzetništvo grad Novi Sad je podržao sa 15 000 000 dinara. Odobren je novac za 52 nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje u Novom Sadu. Ruža Zrakić je jedna od preduzetnica koja započinje svoj biznis  za pružanje usluga tapaciranja nameštaja. Odobrena su joj sredstva od 300.000 dinara.

“Ove godine sam prvi put konkurisala za subvenciju i veoma sam srećna što sam je i dobila. To mi veoma mnogo znači, kao i svim prisutnim damama. Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo”, rekla je Ruža Zrakić.

Ugovore su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

“Poslednjih šest godina Grad Novi Sad radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo. Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove. Posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima„, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Vučević dalje objašnjava da će grad uvek biti tu da podrži preduzetnice i njihove ideje.

„Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredelјuje sredstva za tu namenu. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama. Svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta”, dodaje Vučević.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.