Ivanišević dobitnik Mostarske povelje

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je uzeo učešće u regionalnoj konferenciji u Mostaru. Konferencija je bila posvećena razvoju privrede u regionu i multimodalnim evropskim koridorima.

,,Ideja jeste da na ovakav način – aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu – osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji. Kao i u AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu“, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je od izuzetne važnosti međuregionalna saradnja i na polju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda. Sa tim proizvodom region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Ivanišević je učestvovao i na međunarodnom panelu posvećenom multimodalnim koridorima. Kao i njihovom uticaju na privredu i turizam u regionu i Evropskoj uniji. Kao i na panelu posvećenom socijalnim izazovima u evropskim makroregijama.

Ovo je prva zajednička konferencija foruma jadransko-jonskih privrednih komora i Dunavskog biznis foruma.

Inače, pokrajinskom sekretaru dr Nenadu Ivaniševiću uručeno je i priznanje „Mostarske povelje“. Proznanje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u okviru regiona.

Mostarska povelja je novoustanovljeno priznanje koje dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region. Dodeljuje se u čast onih uglednika, javnih radnika i drugih delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva. Nagrada simboliše uspeh i predstavlja most koji ne poznaje i ne priznaje granice.

„Izuzetna mi je čast što sam jedan od dobitnika ovog priznanja. Međuregionalna saradnja i povezivanje svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu veoma su važne i značajne.  Kako u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništva, tako i u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona“, istakao je Nenad Ivanišević.