Aktuelno

Ivanišević dobitnik Mostarske povelje

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je uzeo učešće u regionalnoj konferenciji u Mostaru. Konferencija je bila posvećena razvoju privrede u regionu i multimodalnim evropskim koridorima.

,,Ideja jeste da na ovakav način – aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu – osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji. Kao i u AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu“, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je od izuzetne važnosti međuregionalna saradnja i na polju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda. Sa tim proizvodom region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Ivanišević je učestvovao i na međunarodnom panelu posvećenom multimodalnim koridorima. Kao i njihovom uticaju na privredu i turizam u regionu i Evropskoj uniji. Kao i na panelu posvećenom socijalnim izazovima u evropskim makroregijama.

Ovo je prva zajednička konferencija foruma jadransko-jonskih privrednih komora i Dunavskog biznis foruma.

Inače, pokrajinskom sekretaru dr Nenadu Ivaniševiću uručeno je i priznanje „Mostarske povelje“. Proznanje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u okviru regiona.

Mostarska povelja je novoustanovljeno priznanje koje dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region. Dodeljuje se u čast onih uglednika, javnih radnika i drugih delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva. Nagrada simboliše uspeh i predstavlja most koji ne poznaje i ne priznaje granice.

„Izuzetna mi je čast što sam jedan od dobitnika ovog priznanja. Međuregionalna saradnja i povezivanje svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu veoma su važne i značajne.  Kako u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništva, tako i u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona“, istakao je Nenad Ivanišević.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %