Ekologija

25 sadnica poklon gradu Subotici

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

25 sadnica poklonjeno je širom Srbije u kojima posluje kompanija Forma Ideale. Kompanija je prošle godine, u okviru obeležavanja prvih 25 godina rada poklonila sadnice. Reč je projektu ozelenjavanja i ulepšavanja zelenih površina. Za kraj ove akcije pošumljavanja, gradu Subotici je poklonjeno 25 sadnica, koje su posađene u parku „Prozivka“.

Za čistiju okolinu Forma Ideale.

Na taj način je i u Subotici obeležen značajan jubilej, četvrt veka, najvećeg proizvođača i izvoznika pločastog nameštaja u Srbiji. Pored toga, skrenuta je pažnja javnosti, na simboličan način, o značaju pošumljavanja.

„Drago nam je što smo veliki jubilej našeg poslovanja prošle godine obeležili upravo putem akcije koja doprinosi boljoj i lepšoj životnoj sredini. Imajući u vidu koliko drveće i zelene površine utiču na kvalitet života svih nas. Zaposleni kompanije Forma Ideale danas su posadili 25 sadnica i u gradu Subotici. Time su su simbolično obeležili ovaj značajni jubilej i završnicu akcije, upravo povećanjem broja zelenih površina, koje veoma utiču na kvalitet života ljudi u urbanim sredinama, prečišćavanje vazduha i poboljšanje zdravlja“, izjavili su u kompaniji Forma Ideale.

Akcija ozelenjavanja površina kroz donacije sadnica sprovedena je u saradnji sa lokalnim sektorima Zelenila širom Srbije, u gradovima u kojima je kompanija Forma Ideale prepoznata kao omiljeno mesto za kupovinu nameštaja za dom.

Subotica je grad sa malim procentom pošumljenosti. Zvog toga je pre oko 10 godina POkret gorana Subotice i lokalna televizija pokrenula akciju „Tri drveta za život“. Odnosno, svi mi treba da zasadimo u životu po tri drveta, jer proizvedu dovoljno kiseonika za koliko se potroši za jedan prosečan životni vek čoveka. Zbog toga, akciju kompanije Forma Ideale, treba svi da sledimo i da vratimo prirodi ono što smo od nje pozajmili.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %